Hafiz Zulkafly

Tutorial : Free Online Users

Monday, May 28, 2012

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Kali ni aku buat tutorial lagi . Tutor yang simple and mudah untuk semua orang ikut . Apa benda free online users ni ? Okay untuk pengetahuan korang benda ni akan beritahu korang berapa ramai yang sedang view blog korang . paham tak ? kalau tak paham takpe lah . cube dulu okay ? :)

1. Korang kena sign up account dulu . jangan risau . free je . tak kena apa apa bayaran pon . mana nak sign up ? sini : http://freeonlineusers.com/ . pastu korang isi apa yang die suruh isi . pastikan email korang email yang betul . sebab sebelum boleh login , kite kena buka email untuk buat confirmation okay ?

2. Dah siap sign up , buka email korang . cube check mesti ada email dari freeonlineusers . korang buka and klik link yang die bagi . lepas tu die akan bagitau yang korang dah boleh login . ha , ape tunggu lagi . sila lah login XD

3. Now korang klik pada Link Codes . pastu die akan suruh korang masukkan link blog korang . masukkan betul betul eh . lengkap macam ni : http://hafizzulkafly.blogspot.com/ .

4. Lepas dah masuk kan link blog kite akan keluar macam ni pulak . so korang buat lah ikut suka korang macam mana . :)


5. Dah dapat code die ? okay sekarang pergi dekat Layout  > Add a Gadget > HTML/JavaScript . copy code dekat bawah ni :

<div style="position:fixed; top:5px; left:5px;">CODE FREE ONLINE USER HERE</div>

6. Save and siap .

Mudah kan ? hehe . okay . tu je nak share dengan korang untuk kali ni . kalau jadi , sila lah komen . kalau tak jadi pon , sila lah komen . okay bye o/

3 comments

© 2017 HAFIZ ZULKAFLY ALL RIGHTS RESERVED