Hafiz Zulkafly

Come Back Home.

Tuesday, August 15, 2017

Assalamualaikum & Salam Sejahtera.

Hai guys. I know, its been a while tapi seriously, nak menaip balik ni super freaking awkward lepas dah berbulan blog terdampar sepi. Banyak kali dah mood nak berblog ni On/Off. Sampai satu tahap, rasa macam tak lama lagi maybe blog ni akan RIP. Hahaha. *Still Awkward* Tolong lah bagi idea macam mana nak bagi blog ni hidup balik macam dulu ;(



Okay kali ni aku makeover blog untuk kali ke berapa aku tak ingat. Template kali ni inspired by Trendy Blogger Template. Tapi coding 100% made by myself. Tak banyak pon yang berubah dari template lama. Especially dari segi susun atur widget. Memang exactly sama. Cuma aku dah alihkan cbox ke navigation atas tu ya. And finally, aku dah tambah page About. Thanks kepada anon yang tolong shoutkan pasal page tersebut. Cumanya, page about tu still under construction.


Untuk footer social icon tu boleh tengok SINI. Blog Archive pulak boleh tengok dekat SINI. Untuk font ditaja sepenuhnya oleh Google Fonts. For those yang berminat nak guna Google Fonts, tapi taktahu bagaimana caranya, boleh tengok sini : Tutorial Google Font. Okay apa lagi yang aku tertinggal. Kalau ada benda yang aku tak credit secara proper, do tell me nicely okay. Kalau ada apa apa error dalam blog ni pon sila inform pada saya dengan sepantas kilat okay!


Best view using Google Chrome, Maxthon and Opera ya. Kalau bukak ikut browser lain taktau macam mana jadi TT^TT


For those yang ada any request or nak minta apa apa boleh directly email aku, atau bagi mereka yang mempunyai akaun twitter, boleh dm dekat twitter ye. Sebab ask.fm aku jarang bukak sekarang. Kbye


© 2017 HAFIZ ZULKAFLY ALL RIGHTS RESERVED