October 01, 2016

#RoadToConvocation

Assalamualaikum




Alhamdulillah. Usaha tiga tahun dapat lagi merasa konvo untuk kali kedua. Dan apa yang lebih seronok untuk konvo kali ni sebab akhirnya dapat guna dewan universiti sendiri. Hahaha sebelum ni dewan dalam renovation. So dah bertahun tahun konvokesyen diadakan dekat luar dari kawasan universiti. Dekat stadium tertutup lah, dewan konvensyen taman tamdun islam lah. Nasib baik tak pinjam dewan UMT ==' Woot woot bila tarikh konvo dah confirm, pengesahan kehadiran pon dah confimr, mula lah kena tempah penginapan, settle pasal jubah and orang lain mula busy dah mencari pakej gambar konvo murah murah. While me aku takde rasa nak bergambar pon. Nak amek scroll and balik. Kah kah kah.


Apa pun syukur alhamdulillah. Rasa macam tak percaya dah habis belajar as a Degree Holder. Sebelum ni masa sekolah, rasa macam diri ni mustahil je nak tempatkan diri masuk Universiti. Tapi siapa tahu, perancangan Allah tu tiada tandingannya sebab Dia tahu apa yang terbaik buat hamba hambanya. Cuma kita jangan pernah putsu asa. Doa, Usaha, Ikhlas dan Tawakal.


May Allah ease :D