Hafiz Zulkafly

Macam mana edit template macam ni ?

Thursday, August 13, 2015


Assalamualaikum.

Hai. Alhamdulillah akhirnya penantian yang macam tiada penyudah bakal berakhir. Kini masanya telah tiba untuk kita lakukan satu revolusi pembaharuan. Sila ignore pembuka ayat yang agak hambar.

Okay sejak edit blog haritu. Ramai bertanya macam mana aku edit macam ni macam tu. So harini aku nak share yang sebenarnya template yang aku pakai sekarang ni sebenarnya memang template yang sedia ada dari pihak blogger.




So mana satu template yang aku pakai tu ? Sila rujuk gambar dibawah ;




Lepas dah pilih template tu , sila customize blog korang seperti mana yang korang nak kemudian save and siap . Hahahaha . Sesungguhnya tiada coding tersembunyi atau godek godek code untuk dapat template macam ni. Aku cuma guna mana yang dah blog sediakan . Oh yaa untuk background tu , aku suggest guna resolution HD . 1280 X 720 and above kalau taknak gambar pecah or jadi tile or yang sama waktu dengannya .


Sorry entry ni agak berterabur sebab aku taktau nak mula macam mana and nak ending macam mana and harap semua readers faham. For those yang request and tanya pasal design blog, harap korang tak miss this post okay ? Anything tak paham jangan malu nak tanya.


Sekian.

2 comments

  1. paham, paham.. template yang disediakan pihak blogger simple je kan.. cuma kita kena pandai tambah-tambah untuk ikut citarasa kita.. ^_^

    ReplyDelete
  2. thank you bang hafiZ for the tuto..I've been waiting for this!! :)

    ReplyDelete

© 2017 HAFIZ ZULKAFLY ALL RIGHTS RESERVED