Hafiz Zulkafly

Tutorial : Navigation #11

Tuesday, June 24, 2014

assalamualaikum.




dapat request ni lama dah . maaf buat tertunggu . navigation yang dia maksudkan tu macam yang den pakai before template sekarang . actually den adaptasi dari code tutorial yang ini ; http://hafizzulkafly.blogspot.com/2013/07/tutorial-navigation-with-hover-7.html . bila dah adaptasi maka jadinya begini ;




tutorial ni untuk pengguna template designer , simple template sahaja . yang lain den taktau jadi ke tidak . okay so nah amek codenya , paste dekat Layout > Add a gadget > HTML/JavaScript ;


<style>
.navig a{
display:inline-block;
width:80px;
background:;
padding:8px 7px 7px 7px;
color:#fff;
-webkit-transition: all 0.4s ease-in-out;
-moz-transition: all 0.4s ease-in-out;
-o-transition: all 0.4s ease-in-out;
transition: all 0.4s ease-in-out;
font:12px georgia;
font-style:italic;
text-decoration:none;
text-transform:lowercase;
letter-spacing:1.5px;
margin:3px 5px 1px 5px;
border:1px solid #fff;
border-left:none;
border-right:none;
}
</style>
<div style="width:890px; background:; text-align:center; padding:0px 5px 5px 5px; margin-left:-30px; margin-top:-90px; color:#fff;"><div class="navig">
● <a href="" title="">dashboard</a> ●
<a href="" title="">tutorial </a> ●
<a href="" title="">affiliates</a> ●
<a href="" title="">instagram</a> ●
<a href="" title="">vscogrid</a> ●
<a href="" title="">refresh</a> ●
</div></div>


ohh ya , sebelum terlupa , make sure paste dekat ruangan HTML bawah header macam yang den tunjuk dekat gambar bawah ni . kalau tidak tak jadi ;




Save and Siap . Mana mana code yang den bold-kan , make sure ubah ikut kesusaian blog korang . sebab yang den bagi tu width den punya blog . anything nak tanya tak paham , jangan segan nak tanya . boleh shout dekat ask.fm atau tinggal komen dekat ruangan komen . maaf , lama dah tak update tutor . sumpah awkward . kbai .

5 comments

© 2017 HAFIZ ZULKAFLY ALL RIGHTS RESERVED