Hafiz Zulkafly

Tutorial : Upload MP3 Using Kiwi6

Wednesday, July 10, 2013

Assalamualaikum.

Hai guys . Hari ni apis nak ajar korang macam mana nak dapat kan URL mp3 yang korang nak dengan cara korang upload sendiri mp3 tersebut . Hari ni apis ajar guna Kiwi6.com . Akan datang mungkin akan ajar guna IronDJ . Okay ini tutor bergambar , so follow slow slow . Lets start !

1. Buka web Kiwi6.com

2. Follow gambar di bawah ;



Klik Sign Up pada mereka yang belum ada akaun kiwi6 and Log in buat mereka yang dah ada .



Pada yang belum ada akaun , sila isi kan tempat kosong . Email tu make sure email yang valid , sebab lepas daftar , korang kena buka email korang bagi verification punya proses .



Done register , klik pada upload yang ada di belah kiri .



Browse file yang korang nak and pilih .



Tekan start Upload .



File sedang dia upload .



Siap upload, klik pada link dalam kotak yang apis merahkan .



Scroll kebawah sikit and klik pada embed and old music player .



Yang apis highlight merah kan tu adalah korang punya URL lagu . 


3) Copy URL tersebut and bole lah letak dekat mana mana music player pilihan korang .


Mana mana step yang tak faham , jangan malu nak tanya . Mana apis boleh tolong , apis akan tolong . Btw , klik pada gambar untuk tumbesaran . Kbai o/

No comments

Post a Comment

© 2017 HAFIZ ZULKAFLY ALL RIGHTS RESERVED