Hafiz Zulkafly

Tutorial : Download Photoshop CS3

Friday, June 14, 2013

Assalamualaikum

Hari ni apis nak ajar macam mana nak download Adobe Photoshop CS3 yang apis dah sedia kan link nya . Dapat request ni dari someone dekat ask.fm. Apis actually tak berapa paham tutor macam mana yang dia nak, tapi apis cuba gak buat . Okay ?


1)  Buka link download photoshop tersebut // boleh tengok dekat page tutorbies apis atau klik SINI.

2) Kemudian follow gambar di bawah ni tapi make sure sebelum follow gambar di bawah , korang kena ade winrar and account 4shared , kalau takde dua benda ni , tutor ni tak jadi .  ;


Klik pada muat turun ;


Klik pada muat turun percuma ;


Kemudian file akan di download automatik , kalau tak download , boleh click pada link klik sini




Dah habis download pergi ke file tersebut yang dalam format .RAR , kemudian right click and pilih extract here ;



Akan wujud satu file dalam bentuk .EXE


Right click file .EXE tersebut and pilih Run as administrator


3) Kemudian install macam software lain yang korang pernah install . next , next and next . siap :)


Mana mana step yang tak paham boleh tanya . Kepada sesiapa yang takde Winrar tu , boleh cuba download SINI , and kepada yang takde akaun 4shared , boleh daftar SINI , jangan risau . free registration sahaja :) kbai o/

8 comments

  1. @Siti Nor Khaleeda ni free punya . tapi saya taktau boleh pakai lagi ke tidak . sebab ade yang kata failed bila nak extract file .

    ReplyDelete
  2. @Siti Nor Khaleeda ni free punya . tapi saya taktau boleh pakai lagi ke tidak . sebab ade yang kata failed bila nak extract file .

    ReplyDelete
  3. macam ner nk download winrar ? sy dah tekan . tapi xthu nk download yg mane

    ReplyDelete
    Replies
    1. link winrar tu dah tak boleh pakai. nanti inshaallah saya upload yang baru :D

      Delete
  4. hai awak. kite pon try nk donload gak tapi dah tak bleh la :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Link tu dah tak boleh pakai. Im so sorry buat masa terdekat memang takleh nak upload baru sebab kekangan internet

      Delete

© 2017 HAFIZ ZULKAFLY ALL RIGHTS RESERVED