Hafiz Zulkafly

Tutorial : Blockquote 7

Wednesday, March 13, 2013

Assalamulaikum

Hai , lama tak bagi tutorial blockquote kan ? sedar tak sedar dah versi ke 7 kot . hehe . versi yang ni agak serabut . haha . tapi apis tetap suka . tidak tahu mengapa . mungkin sebab apis yang buat kot . sebab tu apis suka . okay . tipu . meh jenguk sikit ;



Amacam , mau buat itu macam ? nah amek code bawah ni .


- untuk Template designer , paste dekat atas ]]></b:skin> .

- untuk Classic template , paste dekat atas </style>.



blockquote{
font-family:tahoma;
font-size:12px;
text-align:center;
letter-spacing:1px;
padding:10px;
color:black;
text-shadow: 0.5em 0.7em 0.0em black,-0.5em 0.7em 0.0em black,0.5em -0.7em 0.0em black;
background:url(http://i.imgur.com/ROFs4.png);
border:1px solid #aaa;
border-radius:5px;
-webkit-transition: all 1s ease;
-moz-transition: all 1s ease;
-o-transition: all 1s ease;
-ms-transition: all 1s ease;
transition: all 1s ease;
}
blockquote:hover{
text-shadow: -1px 0 white, 0 1px white,1px 0 white, 0 -1px white;
}


save and siap . nak pakai wajib bagitau . kredit ? terserah . TQ :)

6 comments

  1. woahh~ sayasuka-sayasuka :3 . saya guna blockquote nie ehh :D , makaseh .

    ReplyDelete
  2. Creative gila ._.
    Nak guna Nak Guna :>
    Thank kyu :3

    ReplyDelete
  3. Alang alang dah jumpa boleh guna. Haha gomawo :)

    ReplyDelete
  4. boleh tahu tak yang 0.5em 0.7em 0.0em black,-0.5em 0.7em 0.0em black,0.5em -0.7em 0.0em black tu code untuk apa?

    ReplyDelete

© 2017 HAFIZ ZULKAFLY ALL RIGHTS RESERVED