Hafiz Zulkafly

Tutorial : Border Radius di Blog

Tuesday, September 18, 2012


Assalamualaikum


Hai . kali ni aku nak berkongsi ilmu dengan korang . mungkin dah ramai yang tau macam mana nak buat benda alah tu sebab dah ramai blogger dekat luar sana buat tutorial ni , tapi aku still nak buat gak . HAHA . okay , ape dia Border Radius tuh ? pada siapa yang taktau tuh meh sini aku tunjuk kan ape die border radius tuh :




okay , nampak tak lekukakn dekat hujung belah kanan and belah kiri blog tuh . ha , yang tuh lah border radius . nak buat macam tuh ? meh sini aku ajar . tapi tutor ni hanya boleh dipakai bagi pengguna simple template sahaja ^^ . ayuh kita mulakkan ~


1. Dashboard > Design > Edit HTML

2. Ctrl + F code ni ;

.content-inner {

3. Jumpa ? now , copy code bawah ni . PASTE dekat BAWAH code .content-inner { tadi .

border-radius:20px;

*yang bold tu . tukar ikut suka korang . okay ?

4. Save and siap .

1 comment

© 2017 HAFIZ ZULKAFLY ALL RIGHTS RESERVED