Hafiz Zulkafly

Tutorial : Kotak Status

Thursday, March 08, 2012

this is my girl ! HAHA ^^

Assalamualaikum

LOL . apis tak jadi nak hiatus blog . walaupun exam , apis still online . terukkan ? aishh . apis online setiap kali lepas abes satu paper . apis akan online . tapi tak online lelame lahh . btw , ok tak new look apis ? template asal dari Haziq Yusof . Then apis ubah hampir 100% . die creative . tak macam apis . okay dah lari dari tajuk entry . ==' 

nampak tak status marquee apis dekat atas belah kanan tuh ? okay , apis nak ajar benda tuh . maybe ramai yang dah tau . takpe apis nak ajar pada yang taktau sahaja . okay ? okay senang je . korang copy code bawah nie :

<div style=' width:245px; position:fixed;bottom:2px; right:5px; padding:3px; background: #cecece; border:1px solid #fff; opacity:0.8;color:#000; font-size:11px;text-align:left;'>
Status : <marquee>WRITE YOUR STATUS HERE !</marquee></div>

copy then paste dekat mana mana yang korang suke . yang apis BOLD kan tuh , korang boleh ubah ikut citarasa korang . okay . save and preview . mudah kan ? 

mesti jadi punya . budak darjah satu yang ajar apis buat benda nie . haha . apis main main je . apis belajar dari HTML tutorial . *sorry tak leh nak letak link die sebab apis lupa . actually dah lama nak buat tutor ni . tapi tak kesampaian . okay tuh je . selamat mencuba ! annyeong ~ ppyong o/

2 comments

  1. saya guna tuto ni, ^^ have time come visit my bloggie http://www.umiekhairudin.blogspot.com

    ReplyDelete

© 2017 HAFIZ ZULKAFLY ALL RIGHTS RESERVED