Hafiz Zulkafly

Tutorial : Billy Player

Saturday, March 17, 2012



Assalamualaikum

annyeong ^^ hari ni apis nak buat tutor mp3 player macam apis tuh . haa , comey kan mp3 player tuh ? nama nye Billy Player . hoho . benda ni pon apis belajar dari Nana and Wana . dorang ada buat gak tutor untuk Billy Player ni . misal kate kalau korang  tak paham tutor yang apis buat , korang sangat digalakkan untuk merujuk tutor mereka berdua . sebab dorang berdua blogger yang ohsemm ! HAHA . btw , thanks dekat korang berdua sudi ajar apis benda ni . okay , dah sedia ? JOM mula ^^

First sekali . pegi dekat SINI . okay , lepas tuh . follow gambar dekat bawah ni . ^^



okay . lepas tuh . copy and paste dekat mana mana tempat yang korang nak atau korang suka . save and preview . siap ! mudahkan ? ohh yaa , mana nak dapat URL mp3 ? korang boleh carik dekat SINI . search lagu yang korang nak , then dah jumpe . korang tengok HTML Embed . korang copy code yang macam ni 

http://irondj.net/mix/file/16646/U-Kiss_-_Man_Man_Ha_Ni.mp3

okay ? MAKESURE belakang sekali ade .mp3 . kalau takde , tak menjadi . okay ? tu je step step untuk letak billy player dalam blog . okay . selamat mencuba ! ^^v


macam mana nak dapatkan URL dari IronDJ ? HERE

9 comments

© 2017 HAFIZ ZULKAFLY ALL RIGHTS RESERVED