Tutorial : Muat Turun Video Di Facebook Menggunakan PC.

Sunday, April 03, 2016

Assalamualaikum.


Cara mudah download video di facebook menggunakan PC anda. Cara ni tak memerlukan korang untuk download apa apa software tambahan. Mungkin ada orang dah tahu cara ni atau mungkin ada orang punya cara lain. Aku sendiri baru belajar method ni and terus nak kongsi dengan korang.


1. Log in Facebook. 

2. Cari video yang korang nak download.

3. Right click pada video yang ingin didownload. Kemudian pilih show video URL




4. Copy video URL yang telah dipaparkan atas video tersebut.




5. Tukar kan yang dihighlight merah itu dari www ke m sahaja. Macam gambar rajah dibawah.



TO



6. Hit enter. Kemudian anda right click pada video tersebut dan anda akan lihat option Save Video as. Rename file and save!





Semudah kicap ABC kan? Mohon klik pada gambar untuk proses tumbesaran. Haa apa lagi. Sila lah download segala video facebook yang selama ni korang nak download sebanyak yang korang nak. Hehehe. Later aku akan update macam mana nak download video difacebook guna smartphone pulak ye.


Sekian.

1 comment:

© 2017 HAFIZ ZULKAFLY ALL RIGHTS RESERVED