Tutorial : Download Video Di Facebook Guna Smartphone

Monday, April 04, 2016

Assalamualaikum.

Dalam entry sebelum ni. Aku ada ajar macam mana nak download video dekat facebook guna PC korang kan? So kali ni aku nak ajar download video di facebook menggunakan smartphone korang.


1. Buka Play Store dan cari app "MYVideo Downloader for Facebook". Jumpa sila install.




2. Dah siap install boleh buka app tersebut dan login seperti biasa.




3. Selesai sesi login. Cari video yang korang nak download. Kemudian klik pada video tersebut dan klik button download.




4. Korang boleh check progress download. Bila dah settle dia akan masuk ke downloaded.




5. Untuk pengetahuan korang. Korang jugak boleh download video yang korang dah like, video yang korang dah share or saved and etc. Dengan cara swipe app tersebut dari kiri ke kanan untuk ke menu, dan klik pada my video.






6. Semua video yang korang dah download tadi akan dia save dalam gallery korang atau album atau video atau sama waktu dengannya.


Settle dan selamat menonton.


Sekian.

No comments:

Post a Comment

© 2017 HAFIZ ZULKAFLY ALL RIGHTS RESERVED