Tutorial : Beli Domain di NetKL

Sunday, August 23, 2015


Assalamualaikum.

Sorry bagi yang menunggu sebab janji lama dah nak ajar korang semua macam mana nak beli domain dekat NetKL. Sebenarnya ingat ingat lupa gak sebab haritu beli guna phone. So follow gambar dibawah and mana mana step tak paham jangan malu nak tanya. Inshaallah den tolong semana mampu.


1. Buka laman web NetKL

2. Klik pada Order Now




3. Domain Registration





4. Masukkan url yang korang nak. Kemudian check availability.





5. Proceed to checkout.






6. Daftar akaun dulu. Kemudian pilih payment method.




7. Settle satu step. Tunggu dapat email dari netkl kemudian follow instruction by netkl. Make sure masa daftar tu email yang sah and korang boleh buka email tersebut. Kalau ada sebarang pertanyaan boleh email ke netkl. Service yang bagus and cepat.


Step ni bagi mereka yang tak reti nak apply domain ke blog sendiri macam den so boleh pakai service pasang domain yang disediakan oleh netkl dengan harga serendah rm3 sahaja.

1. Back to homepage netkl. Kemudian tekan order now.

2. Pilih Blogging.



3. Follow macam gambar bawah ni ;



4. Masukkan detail seperti berikut.



Add to cart. Kemudian buat pembayaran. Tunggu dalam masa beberapa jam (not sure) kemudian pihak netkl akan pasangkan domain baru korang ke blogspot korang. Siap.


Sorry tutor clumsy sikit. Harap korang boleh follow slow slow. Jangan risau kalau lost ke apa ke sebab service netkl memang tak mengecewakan. Korang boleh contact diorang by email ;

Sales and Billing Department
sales@netkl.com
atau
Technical Support Department
support@netkl.com


Sekian.

1 comment:

© 2017 HAFIZ ZULKAFLY ALL RIGHTS RESERVED