Segmen #5ApplikasiAndroidPilihanSaya

Saturday, December 13, 2014

Assalamualaikum.


Maaf segmen tiada banner atau seumpamanya. Rasa macam nak buat segmen. Terfikir secara tiba-tiba. Segmen simple , tak banyak songeh , tak perlu follow sana sini and tak perlu keluarkan duit . Hahaha . Tujuan buat segmen ni , nak pengguna Android luar sana , kita sama sama kongsi applikasi android pilihan korang yang korang install dalam smartphone korang. Doesn't matter from which category apps tersebut. Yang penting korang pakai apps tersebut and korang rasa apps tersebut harus and tak rugi untuk di-install. Mudah kan? So here #5ApplikasiAndroidPilihanSaya ;



1) Google Drive


2) Google Keep


3) VSCO Cam


4) Instagram


5) Insta Square Maker



Here some details about the apps ;

1. Google Drive - Online storage . Mudah untuk diguna . Storage yang diprovide lebih besar dari dropbox . and dari segi keselamatan untuk sharing file pon lebih selamat :D

2. Google Keep - Note tepek sana tepek sini . App yang simple . Ringan and customize-able . Tersedia dengan widget . and korang boleh buat note by check list , gambar and etc.

3. VSCO Cam - This one favorite . Photo editor . Support android 4.0 and above . Actually app ni pada mulanya hanya terdapat di iOS , sejak tak ingat bila . dah available untuk android user . Edit pakai app ni serious gambar lawaaa.

4. Instagram - Yang ni semua orang tau right ? So tak payah futher detail kot . Hehe .

5. Insta Square Maker - App ni sama macam insta size . Cuma aku prefer install yang ini , sebab size kecik , mudah guna . Kalau rasa rasa malas nak crop gambar untuk upload dekat insta , highly recommend this app .



Done. Nak join tak? Jom lah join. Nanti den akan update satu list perserta, then boleh blogwalking untuk intai intai apps yang menarik yang dicadangkan oleh mereka yang lain. Btw , berikut syarat syarat untuk segmen ni ;


1. Mempunya blog dan pengguna android.
2. Tajuk entry adalah seperti berikut "Segmen #5ApplikasiAndroidPilihanSaya".
3. Wajib masukkan screenshot applikasi tersebut seperti contoh di atas.
4. Post entry link anda di ruangan komen post segmen ini.
5. Tag at least 3 orang and make sure mereka tahu mereka ditag.
6. Selesai.


Mudahkan? Tiada tarikh tutup. So bila bila masa kalau ternampak entry ni , boleh join. List akan di-update dari semasa ke semasa. Sekian.


7 comments:

  1. saya join..hehe
    http://ehhzafirah.blogspot.com/2014/12/segmen-5applikasiandroidpilihansaya.html

    ReplyDelete
  2. Nah dah siap!

    http://stupidity-zone.blogspot.com/2014/12/segmen-5applikasiandroidpilihansaya.html

    ReplyDelete
  3. done!

    http://syafiqahzamberi.blogspot.com/2014/12/segmen-5applikasiandroidpilihansaya.html

    ReplyDelete
  4. Join :D

    http://theonlygirl98.blogspot.com/2014/12/segmen-5applikasiandroidpilihansaya.html

    ReplyDelete
  5. 030/

    http://cikimansukagiveaway.blogspot.com/2014/12/segmen-5applikasiandroidpilihansaya.html

    ReplyDelete
  6. Hana dah join segmen :D

    http://mylif3board.blogspot.com/2014/12/segmen-5applikasiandroidpilihansaya.html

    ReplyDelete
  7. Saya dah join...

    http://najmi-faiq.blogspot.com/2014/12/segmen-5aplikasiandroidpilihansaya.html

    ReplyDelete

Template Designer. Full Edit by Hafiz Zulkafly. All Right Reserved.