Tutorial : Download Youtube Video Using ClipConverter

Wednesday, June 25, 2014

assalamualaikum

banyak sebenar cara nak download video dari youtube . tapi den prefer this one . sebab dekat sini ada converter . dekat sini senang . tak complicated . wait , sini tu dekat mana ? sini hah .




berminat nak download dekat sini ? ayuh saya ajarkan . LOL


1. Buka link di atas .


2. Maka akan terpampang interface begini . paste-kan URL video youtube yang korang nak download di tempat yang tertera pada gambar dibawah :-




3. Lepas dah paste , klik button continue . tunggu sebentar , kemudian akan keluar sebegini rupa :-




4. Dalam kotak merah pertama tu , resolution video yang available untuk korang pilih . buat pilihan . kemudian klik next dalam kotak ke-dua , tunggu sebentar , maka akan jadi begini pula :-




5. Klik download tu . kemudian , siap and dah boleh tengok .


harap 5 step ni tak memening kan , kalau ada yang blur and tak paham , jangan malu nak tanya . okay ? kbai .



3 comments:

  1. Dropping back! Nice site you've there~ btw i think your cbox is error, so i reply here hehehe (http://howare-u.blogspot.com/)

    ReplyDelete

Template Designer. Full Edit by Hafiz Zulkafly. All Right Reserved.