Tutorial : H2 Style Like Me

Sunday, July 07, 2013

Assalamualaikum,

Aku taktau nak nama kan this tutor dengan nama apa . But this is the second time  dapat request tutor macam ni . So ada masa . Terus update tutor ni . Tiada nama spesifik untuk tutor ni . Tapi this tutor untuk simple template sahaja .




Pada mula nya aku decide nak bagi personal dekat dia . Tapi dia tak bagi link blog dia . So aku terus update tutor nya . h2 style yang dia tanya tu macam yang ni ;




Let's start ;

1) Dashboard > Template > Edit HTML , CTRL + F code ni ; h2 {

2) Kemudian akan jumpa code seakan akan macam ni ;




3) Jumpa kan ? Delete semua code tu . Kemudian copy code bawah ni , and paste dekat situ .


h2 {
  background:#c4a7cf;
  font:10pt lauren;
  text-align:center;
  text-shadow:-1px 0px #777,0px 1px #777,1px 0px #777,0px -1px #777;
  margin-bottom:5px;
  color:#fff;
  margin-bottom:10px;
  letter-spacing:1px;
  line-height:40%;
}



4) Save and siap .


Mudah kan ? mana mana yang di bold kan tu boleh ubah mengikut citarasa korang sendiri . Mana mana yang tak paham boleh tanya , jangan malu nak tanya . Kbai o/

5 comments:

© 2017 HAFIZ ZULKAFLY ALL RIGHTS RESERVED