Tutorial : Download Photoshop CS3

Friday, June 14, 2013

Assalamualaikum

Hari ni apis nak ajar macam mana nak download Adobe Photoshop CS3 yang apis dah sedia kan link nya . Dapat request ni dari someone dekat ask.fm. Apis actually tak berapa paham tutor macam mana yang dia nak, tapi apis cuba gak buat . Okay ?


1)  Buka link download photoshop tersebut // boleh tengok dekat page tutorbies apis atau klik SINI.

2) Kemudian follow gambar di bawah ni tapi make sure sebelum follow gambar di bawah , korang kena ade winrar and account 4shared , kalau takde dua benda ni , tutor ni tak jadi .  ;


Klik pada muat turun ;


Klik pada muat turun percuma ;


Kemudian file akan di download automatik , kalau tak download , boleh click pada link klik sini




Dah habis download pergi ke file tersebut yang dalam format .RAR , kemudian right click and pilih extract here ;



Akan wujud satu file dalam bentuk .EXE


Right click file .EXE tersebut and pilih Run as administrator


3) Kemudian install macam software lain yang korang pernah install . next , next and next . siap :)


Mana mana step yang tak paham boleh tanya . Kepada sesiapa yang takde Winrar tu , boleh cuba download SINI , and kepada yang takde akaun 4shared , boleh daftar SINI , jangan risau . free registration sahaja :) kbai o/

8 comments:

  1. @Siti Nor Khaleeda ni free punya . tapi saya taktau boleh pakai lagi ke tidak . sebab ade yang kata failed bila nak extract file .

    ReplyDelete
  2. @Siti Nor Khaleeda ni free punya . tapi saya taktau boleh pakai lagi ke tidak . sebab ade yang kata failed bila nak extract file .

    ReplyDelete
  3. macam ner nk download winrar ? sy dah tekan . tapi xthu nk download yg mane

    ReplyDelete
    Replies
    1. link winrar tu dah tak boleh pakai. nanti inshaallah saya upload yang baru :D

      Delete
  4. hai awak. kite pon try nk donload gak tapi dah tak bleh la :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Link tu dah tak boleh pakai. Im so sorry buat masa terdekat memang takleh nak upload baru sebab kekangan internet

      Delete

Template Designer. Full Edit by Hafiz Zulkafly. All Right Reserved.