Hafiz Zulkafly

Tutorial : Letak Page Facebook Dalam Blog

Monday, March 11, 2013

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Hari ni nak update tutor dengan macam mana cara nak letak fan page facebook dalam blog . actually dah ramai buat tutor ni , tapi sebab orang tu request dekat cbox and ask fm . so aku buat jugak :) korang ada fan page dekat facebook ? kalau takde , cepat buat . kalau ada and nak letak dekat blog , meh nak tunjukkan caranya , ohh ya , kalau baik hati , tolong like sekali aku punya dekat sidebar tu ye. HAHAHA :)


Copy code bawah ni and paste dimana sahaja yang korang nak dia keluar k.

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/page.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FUSERNAME PAGE KORANG%2F&tabs=timeline&width=300&height=70&small_header=true&adapt_container_width=true&hide_cover=false&show_facepile=false&appId" width="300" height="70" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true"></iframe>


Mana yang bold tu macam biasa boleh ubah ikut creativity korang sendiri. Yang true boleh tukar false and yang false boleh tukar true. Timeline boleh tukar ke events atau messages. Yang bold berwarna tu kena tukar sama sama k. Kalau ubah salah satu takut tak jadi macam yang korang nak.

14 comments

  1. Hyung :) Thankyou naa. Dah jadilah :)

    ReplyDelete
  2. sye pnye xde prkataan manage permision pun

    ReplyDelete
  3. @Pyka Zamberi yang ni based on lama punya interface facebook . kalau yang baru punya saya tak pasti lah

    ReplyDelete
  4. Mcm mana nak buat new page ek ? Dah cube buat tp bila buka link tu, dia ckp "page not found" .. :'( sorry off-topic question .

    ReplyDelete
  5. salam..
    nak tanya hafiz bole tak. kalau kita nak tukar kan email page baru ke fb yg selalu kita guna macam mn yer..susah la nk kena on off dua fb..hafiz bole tinggalkan mesej kat shoutbox sy kat sini http://afiahani.blogspot.com/ .....takk..takut sy tak perasan hafiz reply..tenkiu...

    ReplyDelete
  6. edit page di mana yer..cari tak jumpe2.hihihhi

    ReplyDelete
  7. sekarang fb dh baru..cari tak jumpa

    ReplyDelete
  8. terima kasih atas perkongsian, boleh la lawat blog saya
    http://akmal-network.blogspot.my/

    ReplyDelete
  9. Thank you share and dah jadi , senang je buat :)

    ReplyDelete
  10. haha..thank you very much for sharing info...i punya jadi..happy sgt.. https://piedafieda.blogspot.my/

    ReplyDelete

© 2017 HAFIZ ZULKAFLY ALL RIGHTS RESERVED