Anak Ke 2 ?

Wednesday, March 06, 2013


Assalamualaikum

GAMBAR TAKDE KENA MENGENA DENGAN ENTRY



Hai semua . amacam hari ni , sihat sihat belaka ? harap semuanya sihat . apis hari ni kurang sihat sikit . semalam start dengan selsema nya , kemudian hari ni sakit tekak bonus dengan demam nya sekali . so lengkap pakej . tak lama lagi batuk bakal mengundang . ;~~; doa kan supaya apis cepat sembuh . final nak dekat dah ni . okay dah menyimpang jauh dari tajuk entry .


Semalam semasa bermuka muka di facebook . apis terjumpa kawan apis share pasal #FaktaAnakKedua . dia share tu kepada adik dia sendiri , tapi memandang kan apis ni pon anak kedua dalam family , so kira fakta tu fakta apis bersama lah . haha . banyak jugak antara yang ada dalam fakta tu yang kena dengan apis . SERIOUS . haha , tapi tak semua lahh . so korang dekat luar sana , mana mana yang anak kedua tu , jom usha sikit macam mana attitude anak kedua ni ;)


1) ANAK MANJA EMAK
sebab apa-apa pun mesti dia akan diutamakan oleh ibu.


2) ANAK DEGIL 
Anak kedua dikatakan lebih degil, keras kepala dan tidak mendengar kata. Semua dia aje yg betul.Dalam ramai-ramai adik beradik dia aje yg KETEGAQ. Kemahuan dia kuat. Kalau buat sesuatu sungguh-sungguh. Kalau tak nak tu, tak nak lah jawabnya, boleh dipujuk tapi selalunya tak berapa jalan.


3) TAK PANDAI PUJUK 
Memang anak no 2 ni dia tak pandai pujuk makwe or pakwe dia.


3) HITAM / PUTIH 
Apa yg dikatakan semua dipegang. Kalau hitam, hitam lah kalau putih, putih lah. Degil tak boleh toleransi.


4) HATI
 Anak no 2 ni juga nampak aje keras. Tapi hati dia lembut.SATU lagi pe'el dia. Dia tak boleh ditegur.


5) BERDIKARI
 Very independent. Memang betul. Tapi kalau terlebih independent pun payah. Mudah bergaul. Very take care.


6) ARAHAN
Anak no 2 ni juga dia payah nk terima arahan.dia lebih suka buat hal sendiri pendek kata tak boleh kerja ngan orang.


7) PEMAAF & CARING 
Tidak dinafikan anak no 2 ni pun pemaaf dan caring. TAPI awas jangan bagi diorang marah kalau diorang marah faham saje lah.


8) PAKAIAN 
Nak semua up to date. Semua nak kemas


9) BERCINTA 
Dia kalau bercinta, sangat setia. Sanggup berkorban. :D


Ha amacam , ada tak diantara korang yang anak kedua dalam keluarga ? semua perangai dia atas ni kena tak dengan korang ? ke ada yang korang rasa macam tak betul and korang tak macam tu ? haha . jom kongsi pendapat korang dengan cara komen di entry ni :)

5 comments:

  1. Thanks a lot for a sharing.. Mmg banyak kali fakta ni keluar kat Twitter n FB.. Btw, saya pun anak kedua juga..

    ~sama-sama lah kita terasa..

    http://pyqahfieka.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. hahah exactly. tapi yang number 1 tu is a big no for me hahaha and the rest rasanya samalah kot :P

    ReplyDelete
  3. Woaw! Semua benda tu ada pada den selaku anak kedua dalam keluarga :)

    ReplyDelete
  4. lol semuanya samaaa! tidakkk! haha.

    ReplyDelete

Template Designer. Full Edit by Hafiz Zulkafly. All Right Reserved.