Hafiz Zulkafly

11. MISCONCEPTION

Friday, March 22, 2013

Assalamualaikum


Yoo . lama dah apis tak buat skin . haritu apis dah usytiharkan yang apis ni dah retired dari buat skin . tapi tadi , bangun bangun pagi . tetiba idea nak buat skin datang . so apis terus buka laptop . and finally , siap :) skin yang simple . takde apa yang menarik . tapi macam korang semua tahu . apis memang suka benda yang simple simple ni .





Skin tu , inspirasi dari blog apis sendiri . lebih kurang macam template blog apis kan ? siapa yang ada akaun blogskin tu , sudi sudi lah komen and rate ye . oh ya , kalau nak guna , sila komen , and JANGAN remove credit . basecode ? sure . but with my premission FIRST . :D

28 comments

  1. header tuu cantik . hm , tapi tk reti nk buat lahh ,,

    ReplyDelete
  2. @Faezahterima kasih . yang tu pakai clipping mask dengan animation je :D

    ReplyDelete
  3. Hyung !! skin nie jinjja DAEBAK !! ermm nak tahu untuk preview skin tuh, hyung buat kat tumblr kan? camne ek?

    ReplyDelete
  4. cantik ah apis. especially header tu. Dah lama betul apis tak contribute skin :D

    ReplyDelete
  5. @FiqahZaharah terima kasih jaeraaa ~ ohh yang tuh ? nanti hyung buat tutorialnya ehh :D

    ReplyDelete
  6. @Aidiel Iman thanks aidiel ~ hehehe . ingat nak berhenti buat skin dah , tadi idea datang mencurah curah . so buat la kejap :D

    ReplyDelete
  7. Salam. Apis, sorry ek. Sy gna design awk, tp dah ubh code skit. I think it's too late. If u want to, i can dlete my blog. beside, my blog is still new. So it's okay for me to delete it. Sorry x minta izin dulu.

    ReplyDelete
  8. @Fateen eh , its okay . as long awak tak delete nama saya dekat credit dah okay :D

    ReplyDelete
  9. Apis, macam mana nak buat kalau edit blogskin tu menjadi, tak ada problem pun dengan coding tapi post pulak jadi double? Asal jadi macam tu eh? Pelik lah :(

    ReplyDelete
  10. @Raraaa apis pon selalu jadi macam tuh ~ cuba tengok code tu betul betul . mungkin ada code yang ta closing betul betul .

    ReplyDelete
  11. ^^ THANKS !! Fateen da tkut Apis mrh. :)btw, thanks again.

    ReplyDelete
  12. Apis, buatlah tutorial macm mana nak buat header tu. Nak tahu mcm mana nak buat dia jadi gif.

    ReplyDelete
  13. @Nani Nazmi inshaallah , nanti kalau apis dapat permudahkan tutornya , apis akan buat . :D

    ReplyDelete
  14. Encik Apis , terima kasih kerana buat skin yang simple tapi gorgeous nie . Dah lama zati cari . So yea , saya guna ! xx

    ReplyDelete
  15. i wanna use this blogskin. thankyou :3

    ReplyDelete
  16. Omgg... You're so talented!!! I'm in love with all the blogskin.. Sangat cantik! Saya nak pakai blogskin The boys(SOTD) . But taktau macam mana. Harap harap hafiz izinkan and ajar sikit macam mana nak guna? :-)

    ReplyDelete
  17. use this skin...
    http://pinkitusweet.blogspot.com/

    ReplyDelete

© 2017 HAFIZ ZULKAFLY ALL RIGHTS RESERVED