Tutorial : Letak Tempat Komen (Blogskin)

Friday, March 16, 2012

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Hai. Harini  update tutor lagi . Untuk newbie pengguna blogskins/classic template.

macam mana nak letak tempat komen untuk blogskins ?

Okay , ade sesetengah blogskins , dorang tak provide tempat untuk komen . so korang kena tambah atau edit sendiri . Aku nak bantu korang . senang je cara die . jom start ^^

1) Copy code dekat bawah ni :

<BlogDateHeader><$BlogDateHeaderDate$>, </BlogDateHeader><$BlogItemDateTime$>  ϟ <BlogItemCommentsEnabled><$BlogItemCommentCount$> <a class="comments" href="https://www.blogger.com/comment.g?blogID=<$BlogID$>&postID=<$BlogItemNumber$>&isPopup=true" onclick="window.open(this.href,'newwin', 'bloggerPopup', 'toolbar=0,scrollbars=1,location=0,statusbar=0,menubar=0,resizable=0,width=200,height=450');return false;">Babbling</a></BlogItemCommentsEnabled>

2) Then paste dekat mana mana yang korang nak . misal kate korang nak bawah title blog , copy and paste benda ni dekat bawah title punya coding . Paste wherever you want it to be appear. Okay? Save and Siap.

28 comments:

  1. sy x try lagi tuto nie.. tapi di blog sy x blh komen. dy jadik error..

    ReplyDelete
  2. @Siti Sarah . cube tengok blog ID . betul tak .

    ReplyDelete
  3. tnye sket.. lepas ikut tuto nie.. akn jadi cam kotak komen hafiz ke?

    ReplyDelete
  4. @Kaqyonk Fauzi kotak komen macam apis ni , pakai tutor wana .

    ReplyDelete
  5. hafiz..oke blogskin yg sye pakai dah ade tulis comment..example orang sepuluh org yg komen dia akan kuar 10 comment tapi bila klik xnak keluar peasal ek..??

    ReplyDelete
  6. awok~gane ek...pakai blogskin ni...nak reply tak tahu cane~

    ReplyDelete
  7. http://snsdart.blogspot.com/

    http://wallpaper-me.blogspot.com/

    wallpapertake.blogspot.com

    ReplyDelete
  8. aduhh . xleyh la . da sminggu da buat xleyh gak ..nape ek ?

    ReplyDelete
  9. @atikah salim saya tekan komen dekat blog awak boleh je komen ?

    ReplyDelete
  10. Credit :3 Visit my blog http://seungmiya.blogspot.com/ :)

    ReplyDelete
  11. Yes, Finally! Thanks Hafiz. AJA - AJA HWAITING !!

    ReplyDelete
  12. hii salam...buat kan aku punya blog boleh x ?

    ReplyDelete
  13. hye apis :) sy nk minx tlg awk tgk sy punya blogskin buleh x ?untuk comment box ni, sy dah try byk kali. awk punya skli pon,tapi still error. pls --"

    ReplyDelete
    Replies
    1. hye :)
      awak tanya dekat ask.fm saya boleh tak?
      sebab saya takut saya lupa nanti.
      serta kan link blog sekali.
      :D

      Delete
  14. yeay yeay !! thanks, selama ni buat mesti tak boleh, kali ni buat pakai code ni dah boleh thank you...

    ReplyDelete
  15. tak boleh la.. tak keluar langsung :(

    ReplyDelete
  16. http://www.klikajadeh.com/?r=asrulmuhajirinm

    ReplyDelete
  17. http://teknikbuatblog.blogspot.com/2011/10/cara-mengembalikan-kotak-komen-yang.html

    ReplyDelete

Template Designer. Full Edit by Hafiz Zulkafly. All Right Reserved.