Hafiz Zulkafly

Tutorial : How To use Blogskins

Thursday, March 08, 2012

Assalamualaikum & Salam Sejahtera


1)  Log In > Template

Pastuh korang scroll ke bawah sekali . Korang akan nampak revert to classic template. Okay korang klik tuh . Lepas tu klik okay . paham ? Kalau tak paham . Follow gambar nie :-





pas korang klik ok , die akan jadi macam atas ni ^^

Okay . Dah siap . Now korang dah boleh pakai blogskins . Mana nak dapat blogskins ? Korang boleh amek DISINI atau DISINI . Pilih ikut yang korang suke . Okay cara nak download blogskins macam mana pulak ? Lepas korang dah buka link yang aku bagi tuh . Korang pilih mana yang korang suka . Then korang dah berkenan dengan satu skin tuh , korang scroll down , then korang akan jumpe macam dalam gambar bawah ni :-


Okay , korang boleh preview dulu dengan klik preview it . Sometimes preview error . Then kalau nak download , korang klik Blogger Main tuh . nanti die akan download satu notepad format .txt . Contoh --> Blogskins379832.txt . Korang buka je notepad tu . Semua code ade dalam tuh . Copy all then paste dekat TEMPLATE . Save and Preview.

2 comments

  1. what is the difference between blogskin and simple template blogspot?

    ReplyDelete
    Replies
    1. blogskins ni.
      code dia dari awal sampai habis kita boleh set sendiri.
      kalau simple template, dia dah ade coding tersendiri.
      paham tak? hahaha tak reti nak explain macam mana =='

      Delete

© 2017 HAFIZ ZULKAFLY ALL RIGHTS RESERVED