Tutorial : Pasang Blockquote

Saturday, November 26, 2011

Assalamualaikum & Salam Sejahtera
Okay , for those yang still takde blockquote , meh sini nak ajar camne nak pasang blockquote . ade certain template , takde blockquote. pakai simple template je . So , tutorial ni untuk simple template je yupp . jom mule !


1) Dashboard > Template > Edit HTML


2) Ctrl + F code dekat bawah ni .



]]></b:skin>



3) Then Copy code bawah ni . Paste dekat ATAS code ]]></b:skin> yang korang carik tadi .


.post blockquote {
background:url(URL IMAGE KORANG);
border: 2px solid #000000;
}
.post blockquote:hover{
background:url(URL IMAGE KORANG);
border:2px dashed #FF0000;
border-radius: 10px;
}



4) Preview and Save .


macam biasa , mane yang aku bold-kan tu , korang edit ikut korang suka . URL image tu , korang boleh carik dekat mane-mane web yang korang suke . oke . cukup sampai sini je . if korang tak tau macam mana nak gune blockquote ni , korang boleh klik sini . daa :D

1 comment:

Template Designer. Full Edit by Hafiz Zulkafly. All Right Reserved.