Hafiz Zulkafly

Tutorial : CSS List Properties

Wednesday, January 15, 2014

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Tutor simple . Just nak share dengan korang jenis jenis list properties . For those yang taktau apa itu list properties , dekat bawah ni ada sediakan contoh .


  • Ini contoh list properties .
  • Mesti dah bosan kan dengan nombor
  • Atau pon abjad 
  • Meh nak share yang lain sikit .



Tambah kan code bawah ni di edit html blog korang ;


ul { list-style-type: circle; }

Save . Kemudian , korang gantikan perkataan yang di bold kan dengan salah satu yang dekat bawah ni ;

lower-roman
upper-roman
lower-alpha
upper-alpha
decimal
lower-latin
upper-latin
lower-greek
hebrew
armenian
georgian
cjk-ideographic
hiragana
katakana
hiragana-iroha
katakana-iroha

Kemudian save . dan lihat hasilnya . Di antara banyak banyak yang di listkan atas tu, ada satu dua yang tak berfungsi . Taktau kenapa , so korang boleh cuba yang lain punya . Tak paham tanya . Sorry tutor kelam kabut . Taktau nak explain macam mana . Kbai


adios.

No comments

Post a Comment

© 2017 HAFIZ ZULKAFLY ALL RIGHTS RESERVED