Hafiz Zulkafly

Tutorial : Download Youtube or DailyMotion Video Using KeepVid

Thursday, May 30, 2013

Assalamualaikum

Hari ni taktau nak update blog dengan apa . So update tutor yang mungkin dah basi sebab ramai dah tau . Tapi takpe , nak ajar bagi mereka yang taktau lagi . Okay ? Lets start ;


1) Pergi ke Youtube atau DailyMotion , cari video yang korang nak download . Kemudian play video pilihan korang tuh .


2) Copy URL video tersebut . Mana nak dapat URL video tersebut ? meh tengok gambar bawah ni ;



untuk dailymotion , URL dia sama juga dekat atas tu.


3) Buka laman web KeepVid . Then paste URL yang telah di copy tadi .



4) Tekan download dan ini yang akan keluar ;




5) Korang boleh pilih resolution kegemaran korang . Untuk hasil terbaik pilih 720p and ke atas , tapi size dia akan jadi besar , sebab quality bagus kan . Bila klik , akan keluar download and siap ;




NOTA KAKI WAJIB BACA ; untuk step no 4 , tak semua computer akan keluar sebijik macam yang aku screen capture kalau laptop korang takde JAVA , so dia akan suruh korang install dulu . Kemudian baru akan keluar macam yang aku screen capture tu . Bagi pengguna MOZILLA FIREFOX , sometimes bila korang tekan video pilihan korang , dia akan open new tab and terus ke video tersebut . Jangan risau , korang just tekan CTRL + S . Dia akan download file tu sejurus korang tekan save .

1 comment

  1. nk tnya knp eh bla sy pilih yg formt flv punya dia keluar error..bila pilih yg mp4 punya xde mslh..knp eh?

    ReplyDelete

© 2017 HAFIZ ZULKAFLY ALL RIGHTS RESERVED