Hafiz Zulkafly

Tutorial : How To Get An IronDJ Mp3 Url

Sunday, June 24, 2012

Assalamualaikum

Yoo . tutor updated . tutor ni ade orang request dekat twitter apis . lama dah die ade masalah nak carik url lagu guna ironDJ ni . so kali ni apis nak tolong die . harap tutor ni membantu die . okay jom mula ^^

1) Pergi ke laman web ini >>IronDJ<<

2) Kemudian korang search je lagu ape yang korang nak . Insyaallah kalau nasib korang baik , ade lah lagu tu .
3) Dah jumpa lagu yang korang nak tuh ? Klik je pada lagu tersebut .

4) Pastu ade nampak HTML embed tak ? okay , apis nak korang copy semua code dalam HTML embed tuh . pastu paste lah dekat mana mana yang korang nak untuk sementara .


5) Lepas dah copy then macam mana korang nak tau mana satu URL lagu tuh ? korang carik code ni : mp3=


6) Selapas code mp3= tuh ade http://blablablabla.mp3 ha , yang itu lah URL lagu yang korang perlu copy and paste dekat blog korang .

Paham tak ? apis taktau macam mana nak explain lagi . takat ni je apis mampu . sebelum ni mudah je . IronDJ memang dah sedia kan direct link . tapi selepas dorang tukar interface baru . dah takde dah direct link url lagu tersebut . so susah sikit lah korang nak carik URL lagu tersebut . apis harap tutor apis ni membantu . insyaallah . btw , kalau ade yang tak paham . tanya okay . insyaallah , mana yang boleh apis tolong , apis tolong :)

2 comments

  1. assalam bro. camne nak dapatkan url ntuk lagu tu?

    ReplyDelete
  2. @nazy molko follow tutorial ni . kalau tak paham bagitau saya .

    ReplyDelete

© 2017 HAFIZ ZULKAFLY ALL RIGHTS RESERVED