Hafiz Zulkafly

Come Back Home.

Tuesday, August 15, 2017

Assalamualaikum & Salam Sejahtera.

Hai guys. I know, its been a while tapi seriously, nak menaip balik ni super freaking awkward lepas dah berbulan blog terdampar sepi. Banyak kali dah mood nak berblog ni On/Off. Sampai satu tahap, rasa macam tak lama lagi maybe blog ni akan RIP. Hahaha. *Still Awkward* Tolong lah bagi idea macam mana nak bagi blog ni hidup balik macam dulu ;(



Okay kali ni aku makeover blog untuk kali ke berapa aku tak ingat. Template kali ni inspired by Trendy Blogger Template. Tapi coding 100% made by myself. Tak banyak pon yang berubah dari template lama. Especially dari segi susun atur widget. Memang exactly sama. Cuma aku dah alihkan cbox ke navigation atas tu ya. And finally, aku dah tambah page About. Thanks kepada anon yang tolong shoutkan pasal page tersebut. Cumanya, page about tu still under construction.


Untuk footer social icon tu boleh tengok SINI. Blog Archive pulak boleh tengok dekat SINI. Untuk font ditaja sepenuhnya oleh Google Fonts. For those yang berminat nak guna Google Fonts, tapi taktahu bagaimana caranya, boleh tengok sini : Tutorial Google Font. Okay apa lagi yang aku tertinggal. Kalau ada benda yang aku tak credit secara proper, do tell me nicely okay. Kalau ada apa apa error dalam blog ni pon sila inform pada saya dengan sepantas kilat okay!


Best view using Google Chrome, Maxthon and Opera ya. Kalau bukak ikut browser lain taktau macam mana jadi TT^TT


For those yang ada any request or nak minta apa apa boleh directly email aku, atau bagi mereka yang mempunyai akaun twitter, boleh dm dekat twitter ye. Sebab ask.fm aku jarang bukak sekarang. Kbye


33 comments

  1. ah lawanyaaaaa. hmm dan sangat kemas

    ReplyDelete
  2. lwpasni boleh la makeover blog kite pulak. hahhaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha alamak, tak berani nak makeover blog orang sebab takut citarasa berbeza XD

      Delete
  3. blog sentiasa cantik huuu jealous!

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. itu lah. hampir nak delete sebab taktau nak update apa dah

      Delete
    2. gahhhh... hampir O.O update je.. TT^TT jangan delete uwaaaaaa TT^TT banyak tengok post and tuto dekat sini..

      tak pun ermmm ermmm (okay no idea) ignore XD ahahhaa

      Delete
    3. alaaa tutor dalam ni dah macam tak membantu mana pon sebenarnya.
      sedih tak dapat nak provide tutor baru

      Delete
  5. Replies
    1. alaaa rasya punya lagi selalu lawa and smart huhu
      thanks btw XD

      Delete
  6. nice blog :)

    https://aztieyshana.blogspot.my/

    ReplyDelete
  7. mine pon trendy but totally bukan 100% mine lahhh. this kind of post la buat rasa macam best je if belaja coding ni. T______________T

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh yours pon trendy ke? suka sangat kat design trendy tu,
      so guna lah ilmu dua tiga kerat try makeover bagi jadi ala ala trendy punya template. hehehe

      Delete
  8. Lawanyaaaaa blog T_T *faint*

    aimisyafiqah.blogspot.my

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha janganlah sampai pengsan XD
      thanks btw :*

      Delete
  9. blog ni tak pernah tak lawa tau. haha kira rajin dah tu selalu tukar template blog, saya nk dekat 3 tahun kot tak tukar rupa blog :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasihh.
      sebab takde idea nak update dengan apa, so saya update design je.
      hehehe

      Delete
  10. Hi, macam mana nak guna code ni untuk blogskins. I really like the archive style.

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya ambik dari sini and a litle tweak the code to make it look like current look.

      http://www.thesepapersites.com/2015/07/18/customized-archive-gadget-blogger/

      Delete
  11. Hello, hope boleh follow balik blog saya dan lihat produk merawat ekzema. tq! https://tipsrawateczema.blogspot.my/

    ReplyDelete
  12. lawanya blog. simple tapi sedap mata memandang.

    ReplyDelete
  13. What a nice blog! I followed here. Feel free to visit and follow my blog. :)
    https://beehaazman19.blogspot.com

    ReplyDelete

© 2017 HAFIZ ZULKAFLY ALL RIGHTS RESERVED