Beberapa Perkara

Thursday, July 28, 2016

Assalamualaikum and Selamat Sejahtera

Bedasarkan tajuk diatas, harini ada beberapa perkara nak aku taip selepas entry terakhir yang bertarikh 17 July 2016 aku taip. Jadi bagi memudahkan proses untuk aku menaip serta bercerita, mari mulakan dengan numbering.


1. Blog Wajah Baru

Alhamdulillah, akhirnya aku berjaya edit blog aku berubah kepada yang lain sikit. Aku masih tak boleh move on dengan template yang lain selain daripada simple template, so nahh. Aku cakap dekat ajan yang kali ni aku berjaya buat perubahan ketara pada blog aku. Tapi end up dengan design macam ni. Sorry ajan ^^v. By the way nak say thanks to Anis Diyana. Sebab macam mana tercetusnya idea nak design blog macam ni lepas singgah blog dia. Aku contact dia atas dasar aku taknak kena kecam orang kata aku tiru dia. Ada setengah code aku curi dari Wana dan selebihnya aku guna tutorial aku sendiri. Cuma untuk kali ni tak banyak yang aku tambah atau ubah. Hampir 70% coding asal template designer.




2. Domain Expired

Email dari netKL berpusu pusu masuk bagitau domain nak expired. Memandangkan aku sekarang tengah kaya, maka aku buat keputusan untuk stop dari guna domain. Mungkin untuk seketika ataupun selamanya. Wahh., ayat tak boleh blah. Cumanya nak cakap yang aku masih tak rancang untuk terus guna domain unless ada insan yang bernama kekasih nak sponsor domain selama setahun. Hehehe.


3. Busy

Memandangkan aku sekarang tengah final year. final sem. final month sebelum tamat pengajian, so semester ni memang super duper awesome dia punya busy. Aku tak pernah expect short semester will be this freaking busy. Nak spend masa bersama blog pon sampai tak sempat. Doa kan mudah mudahan hujung hujung semester apa semua ni, Allah permudahkan segala urusan aku. Aminn.



4. Tamat.

Aku rasa aku dah takde benda nak diceritakan cuma nak cakap. Minta maaf if kunjungan korang tak dibalas. I really wish yang one day aku ada masa yang bebetul lapang untuk aku blogwalking and balas semua kunjungan korang. Aku dah lama jugak tak buat tutor, tak update tips and etc. Ahhh banyak gila benda tertangguh. Bila masa nak fokus dekat blog. Oh ya, do drop your comment pasal new look blog aku ye. LOL


Sekian.


13 comments:

  1. canteknyaaa wajah baru :D
    takpe slow2. all the best XD

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. weh aku taktau kenapa cbox aku tak berfungsi.

      Delete
  3. Aku memang dah lama tak percaya dengan ayat "blog wajah baru" kau tu XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. apa maksud kau disini.
      aku tidak mengerti.

      Delete
  4. cantik cantik cantik ! as expected from hafiz. tukar lah guane ttp sedap mata memandang xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha amboi melambungnya.

      terima kasih ><

      Delete
  5. NICEEEEEEEEE. background warna pun best tgk! tak sakit mata! good job apis!

    ReplyDelete
  6. oh ni lah design baru blog ni yer.Thanks sebab jadikan blog saya sebagai inspiration and at the same time awak still respect design blog saya.Saya pulak yang jeles tengok design baru blog ni sebab cantik haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha. thanks, tapi seriously yours much neat and clean than mine :D

      Delete
  7. Tukar banyak kali pun still kemas & teratur ;w; by the way, it's okay all the best in your studies!

    ReplyDelete

Template Designer. Full Edit by Hafiz Zulkafly. All Right Reserved.