Hafiz Zulkafly

Pencarian Blog Terkemas 2015

Tuesday, December 08, 2015

Hi Guys! Om buat lagi segmen. Nak tahu Apa yang lain? Mari kita check apa yang lain.

Click Gambar untuk Join Tau!!

Pencarian Blog Terkemas 2015 aku adakan untuk mencari blog yang paling paling sangat kemas. Kemas dan cantik, sedap mata memandang bila jengah belog korang. Sambil sambil tu boleh promote belog korang dan juga blogwalking sesama blogger.


Haaa apa tunggu lagi, jom join. Hadiah adalah rahsia, Goodluck!

Mangsa Tag :

http://lalarahim.blogspot.my/
http://budaksukavanilla.blogspot.my/
http://www.wanaseoby.com/

Selamat Maju Jaya ;)


Kena Tag.

Monday, December 07, 2015


Assalamualaikum

Dah lama tak kena game macam ni sampai sorang sis yang mempunyai masalah dalam mengenal gender seseorang tag aku. Hahaha bunyi macam jahat sebab kata dia ade masalah kenal gender. Padan muka dia. Siapa suruh tag aku. Hahaha. Nih soalan dia:


  • Taip nama panjang korang tanpa melihat keyboard.
  • Mars or Snickers?
  • Tengah basuh muka, lepas tu buka mata sikit tengok cermin ternampak lipas terbang. Korang....
  • Tempat korang taip entry ni.
  • Social account pertama korang?
  • Mention kawan blogger korang (letak link sekali)
  • Current favorite song.
  • Benda yang korang menyesal beli.
  • Recommand a movie.
  • Animal that resemble you guys.
  • Promote your social account (contoh: Instagram, vine, snapchat, twitter, wechat, line and banyak lagi lah)

Okay ayuh jawab!

1. Taip nama panjang korang tanpa melihat keyboard.

mohd hafiz zulkaflt


2. Mars or Snickers?

Boost! hahaha


3. Tengah basuh muka, lepas tu buka mata sikit tengok cermin ternampak lipas terbang. Korang....

Buat dont know sebab tak takut lipas ><


4. Tempat korang taip entry ni.

Dekat bawah lantai tepi meja kipas.


5. Social account pertama korang?

Myspace. Tapi dah delete akaun myspace :(


6. Mention kawan blogger korang (letak link sekali)

Aku malas jawab soalan ni boleh? HAHA.


7. Current favorite song.

Stitches - Shawn Mendes & When I Miss You - Beast


8. Benda yang korang menyesal beli.

Banyak benda. Tapi paling terasa masa kena tipu beli phone sony xperia Z2. :'(


9.  Recommand a movie.

Kenapa lah soalan kau payah payah ni weh TT_____TT 


10. Animal that resemble you guys.

Soalan ni pon aku taktau nak jawab apa. Kau tolong decide boleh?


11. Promote your social account (contoh: Instagram, vine, snapchat, twitter, wechat, line and banyak lagi lah)

Aku suka soalan ni ! hahahaha

Instagram : https://www.instagram.com/mhxfizz/
Wechat : hafizzulkafly
Twitter : https://twitter.com/mhxfizz



Sekian. Aku jawab sebab kalau tak jawab nanti aku kena marah. Maaf lah, dah cuba jawab dengan sebaik mungkin. Tapi takat ni je mampu.


Bye.


Buka Akaun Wechat

Friday, December 04, 2015


Assalamualaikum.

Final around the corner. Cuma berbaki dalam 2 minggu kuliah lagi. Cuma berbaki 3 minggu lagi duduk di bumi Terengganu. Haih pejam celik pejam celik dah 5 tahun duduk dekat bumi pantai timur ni. Okay bukan ini yang aku nak cerita dalam entry ni.




Aku dah install balik ask.fm dekat phone. Sebelum ni tak terdetik untill bila ada orang nak tanya pasal blog through email. So aku rasa macam ada baik kalau dapat berkomunikasi dengan soalan soalan berkenaan blog melalui ask.fm kan? Bukan itu je ...




Aku juga buat wechat baru. Semata mata sebab nak keep in touch dengan mana mana blogger yang sudi nak keep in touch dengan aku. Kalau nak sembang pasal blog dekat wechat pon sangat sangat dialu alukan. Do add me. CONFIRMED aku akan accept :D Before buat akaun wechat ni, aku ada tanya sorang kawan blogger aku ni apa pendapat dia. Memandangkan aku sangat sangat jarang dapat online. Kengkonon busy final year puiih sana. Then dia kata ok kalau nak buat macam ni. Eh yeke dia cakap macam tu? Aku lupa. 

Sekian.

© 2017 HAFIZ ZULKAFLY ALL RIGHTS RESERVED