Tutorial : Letak Page Facebook Dalam Blog #2

Tuesday, January 28, 2014

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

example


Semalam dapat request tutorial ni . Sebenarnya lama dah orang tanya , katanya yang dulunya pernah buat dah tak boleh pakai . So harini nak ajar cara baru . Paling mudah simple dari yang sebelumnya . Terima kasih kepada yang me-request .


<center><iframe src="//www.facebook.com/plugins/likebox.php?href=URL PAGE KORANG&amp;width=292&amp;height=80&amp;colorscheme=light&amp;show_faces=false&amp;header=false&amp;stream=false&amp;show_border=false" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:210px; height:80px;" allowtransparency="true"></iframe></center>


Macam biasa , code yang di-bold-kan , korang boleh ubah ikut citarasa korang . Untuk false tu , korang boleh ganti dengan true . Save and Siap . Kalau jadi , sila komen ye , nak tau jugak jadi ke tak jadi . Kalau tak jadi pon , sila komen . Inshaallah aku akan cuba tolong korang sampai jadi .

*alang alang tu , like sekali lah aku punya page dekat sidebar tu ye . hehehe (senyum kambing)

adios.

No comments:

Post a Comment

© 2017 HAFIZ ZULKAFLY ALL RIGHTS RESERVED