Tutorial : Download Youtube or DailyMotion Video Using KeepVid

Thursday, May 30, 2013

Assalamualaikum

Hari ni taktau nak update blog dengan apa . So update tutor yang mungkin dah basi sebab ramai dah tau . Tapi takpe , nak ajar bagi mereka yang taktau lagi . Okay ? Lets start ;


1) Pergi ke Youtube atau DailyMotion , cari video yang korang nak download . Kemudian play video pilihan korang tuh .


2) Copy URL video tersebut . Mana nak dapat URL video tersebut ? meh tengok gambar bawah ni ;



untuk dailymotion , URL dia sama juga dekat atas tu.


3) Buka laman web KeepVid . Then paste URL yang telah di copy tadi .



4) Tekan download dan ini yang akan keluar ;




5) Korang boleh pilih resolution kegemaran korang . Untuk hasil terbaik pilih 720p and ke atas , tapi size dia akan jadi besar , sebab quality bagus kan . Bila klik , akan keluar download and siap ;




NOTA KAKI WAJIB BACA ; untuk step no 4 , tak semua computer akan keluar sebijik macam yang aku screen capture kalau laptop korang takde JAVA , so dia akan suruh korang install dulu . Kemudian baru akan keluar macam yang aku screen capture tu . Bagi pengguna MOZILLA FIREFOX , sometimes bila korang tekan video pilihan korang , dia akan open new tab and terus ke video tersebut . Jangan risau , korang just tekan CTRL + S . Dia akan download file tu sejurus korang tekan save .

1 comment:

  1. nk tnya knp eh bla sy pilih yg formt flv punya dia keluar error..bila pilih yg mp4 punya xde mslh..knp eh?

    ReplyDelete

Template Designer. Full Edit by Hafiz Zulkafly. All Right Reserved.