Freebies : Scallop Edge

Sunday, May 05, 2013

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Hari ni nak bagi freebies baru . Tak pernah bagi lagi sebelum ni . Dulu pernah ada orang tanya , masa tu tak pandai buat lagi , so sekarang dah pandai buat , terus freebies kan . Sebelum tu pada siapa yang tak tau apa itu scallop edge , scallop edge tu langsir untuk blog , BETTER PREVIEW HERE . Yang ni buat sendiri guna Adobe Photoshop CS5 . 100% hasil tangan sendiri , kalau nak pakai sila komen and credit . TQ ;



http://i.imgur.com/JvW4qGL.png



http://i.imgur.com/6cNYLMh.png



http://i.imgur.com/5NIuMfZ.png



http://i.imgur.com/fruHTgz.png



http://i.imgur.com/5Hs4ROQ.png



http://i.imgur.com/3e9OW5E.png



http://i.imgur.com/VoXZEcO.png



http://i.imgur.com/6g22btS.png


Sorry tak cantik . Pertama kali mencuba . btw kepada sesiapa yang nak pakai meh sini nak ajar ;

1. Template designer > Layout > Add A Gadget > HTML / JavaScript

2. Classic Template > Template > Edit HTML > Paste bawah </style>


<div style="position:fixed; top:0px; left:0px; width:100%; height:60px; background:url(URL IMAGE);"></div>


Yang di bold kan , korang boleh ubah mengikut cita rasa korang . untuk code top tu , aku suggest korang buat macam ni top:-5px; tapi atas korang macam mana nak buat . okay bai o/

16 comments:

Template Designer. Full Edit by Hafiz Zulkafly. All Right Reserved.