Freebies : Redirect Skin

Sunday, May 19, 2013

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Hari ni taktau nak buat apa . So aku decide nak bagi freebies redirect skin . Skin ni khas untuk mereka mereka yang dah tukar link blog . So korang tak perlu nak blogwalking ke setiap blog followers korang untuk bagitau yang korang dah tukar link . Automatic akan direct ke link blog baru korang . I've made this skin by myself . Kalau nak guna make sure , komen bagitau and jangan remove credit . TQ



How to use it ?

Make a new blog > Template > Revert to Classic Template > Copy Code > SAVE .


Code ;


<html><head>
<body oncontextmenu='return false;' onkeydown='return false;'>
<meta http-equiv="Refresh" content="3; url=YOUR NEW URL HERE">
<title>M . O . V . E . D</title>
<style type="text/css">
/------------------------------------------
  PLEASE ! DON'T REMOVE THE CREDIT SITE !
------------------------------------------/
#navbar-iframe {
display: none !important;}
body {
color:#999;
background:url(http://i.imgur.com/mRg2JSF.png);
background-attachment:fixed;
font-family:Georgia, serif;
font-size:10px;
color:black;
cursor: url(http://i.imgur.com/GLcEJfz.png),auto;
}
a:link {
text-decoration:none;
color:#7f7f7f;
cursor: url(http://i.imgur.com/GLcEJfz.png),auto;
}
a:visited {
text-decoration:none;
color:#7f7f7f;
}
a:hover {
text-decoration:none;
color:#999;
}
@font-face {
font-family:tt;
src: url('http://static.tumblr.com/rmj06l2/Usellxb4i/tinytots.ttf');
}
@font-face{
font-family:bebas;
src:url('http://static.tumblr.com/q29fumh/i3xmldrl4/bebasneue.otf')
}
.belakang {
position:fixed;
left:0;
right:0;
width:100%;
background:white;
opacity:0.7;
margin:175 auto;
padding:15px;
border-top:7px groove #777;
border-bottom:7px groove #777;
}
.kepala {
font-family:bebas;
font-size:140pt;
text-align:center;
opacity:1;
}
</style>

<div class="belakang">
<div class="kepala">
{ m o v e d }</div>
<div style="font-style:italic; letter-spacing:2px; text-align:center;">
You'll be redirect to my new blog or click <a href="YOUR NEW URL HERE">HERE</a> if your are still here .
<br>
</div></div>
</div></div></div></div>
<div style="font-family:tt; font-size:8px; position:fixed; color:black; bottom:0px; right:5px; text-transform:uppercase;"><a href ="http://hafizzulkafly.blogspot.com/">Theme By ©</a>
</head></html>


p/s : mana yang di bold kan tu , tukar kepada link blog baru korang .

Save and Preview .

14 comments:

  1. @aisyah fashadeland kena buat blog baru . kemudian tukar template ke classic template . then paste code ni dekat edit HTML . saya dah ade explain dalam entry ni .

    ReplyDelete
  2. hyung thaks guna tau :D sangat membantu

    ReplyDelete
  3. Nak pakaiii . thanks .dah lama carii

    ReplyDelete
  4. kan kena buat blog baru. so tak kacau followers dekat blog main yang awak dah tukar url kot? cuma dorang takkan dapat update dari blog awak dah sebab awak dah tukar url. kalau tak silap saya.

    ReplyDelete
  5. dah lama cari. saya guna. thank you :)

    ReplyDelete

Template Designer. Full Edit by Hafiz Zulkafly. All Right Reserved.