Trip Ke Pulau Perhentian

Thursday, April 04, 2013

Assalamualaikum


Yoo , seperti yang di janji kan , apis nak upload gambar gambar percutian apis selama 3H2M ke Pulau Perhentian , Besut , Terengganu , Malaysia . tu diaa . siapa kata dekat Malaysia ni takde tempat yang cantik macam dekat luar negara ni ? meh datang ke Pulau Perhentian , pastu baru korang tau betapa cantiknya pulau ni . tak percaya ? meh apis tunjuk antara gambar gambar yang apis tangkap masa dekat sana ^^v



SESAMPAINYA DI PERHENTIAN BESAR



JETI ARWANA RESORT



BOLEH JADI PHOTOGRAPHER TAK ? HEHE



BERGAMBAR BERSAMA MIA



CHALET SAMUDRA (Y)



SNORKLING POINT



MENUNGGU BOT KE SNORKLING



PERMANDANGAN INDAH 



WATER CONFIDENT TIME



POINT PERTAMA



IKAN IKAN KELAPARAN



MASIH DI POINT PERTAMA



CANTIK KANNNN ? (Y)



SUBHANAALLAH *O*




ME AT SNORKLING POINT 1 :D



MOVING TO OTHER PLACE 



CHASING THE TURTLE XD



JUMPING TIME :P



BERGAMBAR SEKETIKA ;)



ME AT NEMO POINT 



SHARK POINT >.<'



MASA UNTUK PULANG ^^


Kesemua gambar di atas takde edit apa apa kecuali gambar di resize dan di letak watermark . amacam , cantikkan ? Subhanaallah. ciptaan Allah memang indah indah belaka . banyak lagi gambar sebenarnya , takkan nak upload semua kan ? hehehe . so kepada sesiapa yang masih belum pernah pergi ke Pulau Perhentian , sila sila lah pergi . serius . tak rugi pon . so sekarang siapa nak kata Malaysia takde tempat yang cantik ? hehehe . btw , untuk pengetahuan korang , Pulau Perhentian ni adalah Taman Laut Malaysia . sebab tu cantik sangat :D kbai o/

p/s : jangan tanya pasal package and etc , sebab saya taktau . saya cuma bayar and pergi sahaja . sorry . tq :)

10 comments:

  1. Pehhh!! indah sungguh ciptaan Tuhan ni :D
    Tapi x penah p cuti mcm ni :(
    sob2

    ReplyDelete
  2. lawaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ya Allah -_-

    ReplyDelete
  3. Blog awak comel.
    InsyaAllah, kalau join GA ni , awak boleh menang. InsyaAllah !

    http://aimi-wardina.blogspot.com/2013/03/5th-giveaway-by-aimi-wardina_24.html

    Join ya, kalau boleh, join sekarang juga ! ^^

    ReplyDelete
  4. as salam bleh tanya detail x?berapa bilik untuk malam disana?

    ReplyDelete
  5. @Alifz Rrenji wasalam . saya amek package . rm250 untuk 3 hari 2 malam . sekali makan , snorkeling . kalau ikut harga mahal lagi , tapi sebab kawan ada kenal dengan orang sana so dapat murah sikit .

    ReplyDelete
  6. Slm awk duk kat samudrachalet ok ke?mkn sedap? Blk n toilet ok x?

    ReplyDelete
  7. @Zulaikha Abdullah saya amik bilik yang biasa , walaupun agak kurang selesa sebab berkipas , tapi okay je :) makan dia puas hati . toilet dia kureng sikit . tengok pada chalet mana , sebab dia ade dua jenis , satu berkipas and satu ber-air cond.

    ReplyDelete
  8. Wah.. beruntung awak dapat ke Pulau Perhentian.. Seronok tak??

    />

    Ada lagi group yang nak ke Pulau Perhentian?? Kami di PerhentianRaisya.Com sedia membantu anda memilih pakej2 yang sesuai dan berpatutan dengan bajet anda. Tak lira la anda seorang ke, berpasangan ker, family, atau group yang besar.. Kami sedia membantu mencarikan resort2 yang bersesuaian serta memberikan khidmat nasihat kepada anda. Boleh call/sms/email sebagaimana tertera di laman web kami.. Selamat melancong

    ReplyDelete

Template Designer. Full Edit by Hafiz Zulkafly. All Right Reserved.