Tutorial : Letak Widget Instagram Di Blog

Friday, February 22, 2013

Assalamualaikum

Hey peeps ! Sebelum tu , nak tanya . korang ada instagram tak ? mesti ada kan . so nak letak tak gambar gambar instagram korang tu dekat blog ? kali ni nak ajar cara mudah macam mana nak letak widget instagram dekat blog korang .




amacam , berminat nak buat macam tu ? meh nak tunjukkan cara mudahnya :)


1. Pergi ke Laman Web ni --> SnapWidget

2. Follow gambar ni untuk seterusnya .





customize widget korang 


preview dulu


kalau jadi , klik get code and copy semua code tu .

3. Kemudian copy code yang telah diberi and untuk Template Designer paste kan code tersebut di Layout > Add a Gadget > HTML / JavaScript . untuk Classic Template , boleh paste dekat mana mana je yang korang nak .

Mudah kan ? apa lagi . ayuh mencuba , sambil sambil cuba tu , jom lah follow sekali instagram aku . @hafizzulkafly . hehehe . kbai o/

17 comments:

  1. sy buat ikut tuto ni, thanks ya^^

    ReplyDelete
  2. salam bole tumpang tanya.... mcm ye awak buat font semua saya ... suka pula sy tengok :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. font macam mana ye?
      sorry saya tak berapa paham.

      Delete
  3. ooo susahnya sbb insta saya mesti private. klu tak private byk stalker huhu :(

    ReplyDelete
  4. thank you admin for the tutor. but then I am using classic template, it didn't work when I tried them . do you know what should I do?

    ReplyDelete
    Replies
    1. did you paste it on the right place?
      im not pretty sure whether its working on classic template or not. but it depend how that javascript code work or not.

      Delete
  5. Tq hafis....meh terjah blog saya

    ReplyDelete
  6. jadi ;)
    thankss ya , singgahlah ke blog saya .

    ReplyDelete

Template Designer. Full Edit by Hafiz Zulkafly. All Right Reserved.