SEGMEN WHOOPERS 1ST ANNIVERSARY

Tuesday, November 27, 2012



Assalamualaikum


Okay kali ni den join satu segmen khas di mana segmen ni hanya member member Whoopers sahaja yang berkelayakkan untuk join . Dekat tajuk and Banner dah terpampang sempena apa segmen ni dibuat . So kepada whoopers lain yang dekat luar sana yang masih belum join segmen ni , ape tunggu lagi . pergi cepat ! HAHA .


Cerita ringkas pasal Whoopers Family . sebenarnya kalau nak diringkaskan pon dah tak boleh . sebab terlalu banyak sangat cerita pasal whoopers ni . agak agak kalau terbitkan satu novel bertajuk "Ragam Whoopers Family" itu pon belum tentu lagi berjaya habis cerita pasal whoopers . sebab walaupun group ni tak ramai orang , tapi sekali semua serbu terasa macam ade 1000 members dalam ni . haha . Whoopers family sangat SUPPORTIVE , UNDERSTANDING , GOOD LISTENER , TALKATIVE , HAPPENING , CRAZY , PERVERT(hahaha) and banyak lagi , kalau nak list kan memang akan jadi panjang berjela lah entry ni . btw . Whoopers Family is really jjang ! :)


Mula mula masuk whoopers ? thanks sangat sangat dekat Nana . sebab dia yang masuk kan den dalam whoopers . kalau dia tak masukkan den dalam whoopers , mungkin den takde keluarga ke dua . walaupun bukan keluarga reality , tapi whoopers memang den dah anggap macam keluarga den sendiri . Mase mula mula agak awkward dekat sana . yela , mase tu ade 4 orang je laki dalam group tu . then selebihnya perempuan . kemudian den orang kedua yang paling tua dalam group . terdetik jugak dalam hati "boleh ke aku bergaul dengan budak budak ni?" "Dorang ni semua okay tak?" macam macam lagi lah . memandang kan perbezaan umur , den risau den tak boleh nak sesuai kan diri dengan dorang . tapi benda tu sekejap je . sekejap sangat . even dengan member baru . den rase macam dah sebati dengan whoopers . kalau nak post ape ape dekat sana pon terasa macam post dekat family betul punya group . takde rase awkward langsung . thanks jugak dekat Lily . sebab dia lah yang bagi gelaran den as oppa hyung dekat group tuh . dah selesa dengan panggilan tu . :)

Oh ya. rasanya semua members dah tau yang den ni big fandom or what ? takpe . den list kan jugak ^^

Super Junior - Hankyung , Donghae , Siwon
SNSD - Seohyun , Tiffany , Taeyeon , Sooyoung
UKISS - Kevin , Eli , Soohyun
f(X) - Victoria , Krystal
TVXQ - Yunho , Junsu
T-Ara - Hyomin , Soyeon

ada lagi yang apis tertinggal ke eh ? rasa macam dah cukup kot . haha . hurm , kalau bab madu ni . mungkin den tak ramai sangat madu . atau mungkin den taktau . tapi den list kan yang mana den ingat and selalu spam bersama sama madu . 

Donghae - Hafzhan
Kevin - Wana , Alissa
Seohyun - Ana
Yunho - Noona Darla
Eli - Tikah , Alia , Dayah
L.joe - Nana , Jojo .
Seungri - Ae-cha

5 member whoopers yang den rapat ? hurm . sebenarnya hampir semua member den rapat . yela , mana taknya . den antara laki yang paling aktif dalam group tu . so habis semua orang den tegur tanpa ada segan silu . haha . tapi kalau di suruh list kan jugak antara yang paling den rasa den rapat dengan dia , Nana . sebab dia la orang pertama yang pernah den tegur . since sebelum whoopers wujud lagi . dia juga manusia yang tarik den masuk #WhoopersFamily ~ thanks nana . kau kawan yang sangat daebakk ^^v . Then Wana . manusia ni pulak den rasa rapat dengan dia sebab dia selalu bagi den inspirasi tentang coding coding blog . kalau tak paham or nak tanya something , den akan refer dia selalu . kemudian , kalau nak fanboying pasal UKISS , selalu dengan dia la . sebab kitorang madu ~ kan ? dia jugak orang yang bertanggungjawab pengaruh apis sampai apis dah jadi KISSME . LOL . Ketiga Noona Darla . Founder whoopers . haha . den rasa selesa gila kot kalau nak story something dengan dia . mungkin sebab umur kitorang tak jauh beza . then dia jenis supportive and gila gila orangnya . senang cite noona darla senang untuk di dekati :) Ke Empat untuk madu segala madu ~ Hafzhan . kakak kepada nad . okay , den rapat dengan dia sebab kitorang sharing bias yang sama . siapa dia ? rahsia . tak boleh bagitau public . #Whoopers Family tau dah rasanya . hehe . Then . Ana ! madu jugak . hahaha . kebanyakan orang yang rapat dengan den ni adelah madu madu den or SM Stan . haha . ana ~ sempat lagi kan nak ucap tahniah sebab 5A dalam UPSR kan ? akhirnya usaha ana berbaloi . sayang dekat ana . jaga seohyun kita elok elok tau mase hyung takde :) . okay nama sape yang takde bukan tak rapat macam Ain , Alia , Elin , Eisya , Nadira , Sarah , Dayah , Taja , Wanis , Najun , Tikah , Fyra , Qay , Hannan , and ramai lagi . kalau diseru nama korang dekat sini , panjang berjela lah entry ni . tapi disebabkan syarat entry suruh letak lima je . terpaksa letak lima je . nak bagitau dekat sini den SAYANG SEMUA members #WhoopersFamily.


Gambar kenangan bersama whoopers . takde pon actually . sebab den tak pernah jumpa lagi face to face dengan member whoopers . tapi kenangan spam bersama whoopers dekat whatsapp whoopers family ade . tapi den dah terdelete . huhu . itu jelah kenangan bersama whoopers yang den pernah simpan .


Okay , den taknak bebel panjang panjang lagi . sebab entry ni dah panjang berjela . takut nanti ade yang taknak baca . so akhir kate untuk entry ni . den harap group ni dapat bertahan lama . walaupun dekat luar sana tertalu ramai haters and antis , biar kan . asal dorang tak kacau hidup kita walaupun pada hakikat mereka la yang selalu menyakitkan hati kita . hahaha . ayat ==' . then den harap hubungan persahabatan kita semua tetap akan kuat sampai bila bila //insyaallah . #WhoopersHwaiting , #WhoopersJjang , #Whoopers1stAnniversary .




Lagu tu lyrics dia mungkin sesuai untuk love story punya . tapi kalau tengok betul betul lyrics dia . ade certain yang kena dengan whoopers . sebab tu den pilih lagu tu . the moment when we are together in a one group fan boying and fan girling together , was THE BEST DAY EVER :) 

4 comments:

  1. Fuyoooooooooooooooooooooooo apis aku terharuuu HAHAHA

    ReplyDelete
  2. @N.J nak buat macam mana nana ~ memang kau yang paling aku berterima kasih :)

    ReplyDelete
  3. Woooooooooooooooooooohoooooo ada nama noona ler haha

    ReplyDelete

Template Designer. Full Edit by Hafiz Zulkafly. All Right Reserved.