Hafiz Zulkafly

SEGMEN WHOOPERS 1ST ANNIVERSARY

Tuesday, November 27, 2012



Assalamualaikum


Okay kali ni den join satu segmen khas di mana segmen ni hanya member member Whoopers sahaja yang berkelayakkan untuk join . Dekat tajuk and Banner dah terpampang sempena apa segmen ni dibuat . So kepada whoopers lain yang dekat luar sana yang masih belum join segmen ni , ape tunggu lagi . pergi cepat ! HAHA .


Cerita ringkas pasal Whoopers Family . sebenarnya kalau nak diringkaskan pon dah tak boleh . sebab terlalu banyak sangat cerita pasal whoopers ni . agak agak kalau terbitkan satu novel bertajuk "Ragam Whoopers Family" itu pon belum tentu lagi berjaya habis cerita pasal whoopers . sebab walaupun group ni tak ramai orang , tapi sekali semua serbu terasa macam ade 1000 members dalam ni . haha . Whoopers family sangat SUPPORTIVE , UNDERSTANDING , GOOD LISTENER , TALKATIVE , HAPPENING , CRAZY , PERVERT(hahaha) and banyak lagi , kalau nak list kan memang akan jadi panjang berjela lah entry ni . btw . Whoopers Family is really jjang ! :)


Mula mula masuk whoopers ? thanks sangat sangat dekat Nana . sebab dia yang masuk kan den dalam whoopers . kalau dia tak masukkan den dalam whoopers , mungkin den takde keluarga ke dua . walaupun bukan keluarga reality , tapi whoopers memang den dah anggap macam keluarga den sendiri . Mase mula mula agak awkward dekat sana . yela , mase tu ade 4 orang je laki dalam group tu . then selebihnya perempuan . kemudian den orang kedua yang paling tua dalam group . terdetik jugak dalam hati "boleh ke aku bergaul dengan budak budak ni?" "Dorang ni semua okay tak?" macam macam lagi lah . memandang kan perbezaan umur , den risau den tak boleh nak sesuai kan diri dengan dorang . tapi benda tu sekejap je . sekejap sangat . even dengan member baru . den rase macam dah sebati dengan whoopers . kalau nak post ape ape dekat sana pon terasa macam post dekat family betul punya group . takde rase awkward langsung . thanks jugak dekat Lily . sebab dia lah yang bagi gelaran den as oppa hyung dekat group tuh . dah selesa dengan panggilan tu . :)

Oh ya. rasanya semua members dah tau yang den ni big fandom or what ? takpe . den list kan jugak ^^

Super Junior - Hankyung , Donghae , Siwon
SNSD - Seohyun , Tiffany , Taeyeon , Sooyoung
UKISS - Kevin , Eli , Soohyun
f(X) - Victoria , Krystal
TVXQ - Yunho , Junsu
T-Ara - Hyomin , Soyeon

ada lagi yang apis tertinggal ke eh ? rasa macam dah cukup kot . haha . hurm , kalau bab madu ni . mungkin den tak ramai sangat madu . atau mungkin den taktau . tapi den list kan yang mana den ingat and selalu spam bersama sama madu . 

Donghae - Hafzhan
Kevin - Wana , Alissa
Seohyun - Ana
Yunho - Noona Darla
Eli - Tikah , Alia , Dayah
L.joe - Nana , Jojo .
Seungri - Ae-cha

5 member whoopers yang den rapat ? hurm . sebenarnya hampir semua member den rapat . yela , mana taknya . den antara laki yang paling aktif dalam group tu . so habis semua orang den tegur tanpa ada segan silu . haha . tapi kalau di suruh list kan jugak antara yang paling den rasa den rapat dengan dia , Nana . sebab dia la orang pertama yang pernah den tegur . since sebelum whoopers wujud lagi . dia juga manusia yang tarik den masuk #WhoopersFamily ~ thanks nana . kau kawan yang sangat daebakk ^^v . Then Wana . manusia ni pulak den rasa rapat dengan dia sebab dia selalu bagi den inspirasi tentang coding coding blog . kalau tak paham or nak tanya something , den akan refer dia selalu . kemudian , kalau nak fanboying pasal UKISS , selalu dengan dia la . sebab kitorang madu ~ kan ? dia jugak orang yang bertanggungjawab pengaruh apis sampai apis dah jadi KISSME . LOL . Ketiga Noona Darla . Founder whoopers . haha . den rasa selesa gila kot kalau nak story something dengan dia . mungkin sebab umur kitorang tak jauh beza . then dia jenis supportive and gila gila orangnya . senang cite noona darla senang untuk di dekati :) Ke Empat untuk madu segala madu ~ Hafzhan . kakak kepada nad . okay , den rapat dengan dia sebab kitorang sharing bias yang sama . siapa dia ? rahsia . tak boleh bagitau public . #Whoopers Family tau dah rasanya . hehe . Then . Ana ! madu jugak . hahaha . kebanyakan orang yang rapat dengan den ni adelah madu madu den or SM Stan . haha . ana ~ sempat lagi kan nak ucap tahniah sebab 5A dalam UPSR kan ? akhirnya usaha ana berbaloi . sayang dekat ana . jaga seohyun kita elok elok tau mase hyung takde :) . okay nama sape yang takde bukan tak rapat macam Ain , Alia , Elin , Eisya , Nadira , Sarah , Dayah , Taja , Wanis , Najun , Tikah , Fyra , Qay , Hannan , and ramai lagi . kalau diseru nama korang dekat sini , panjang berjela lah entry ni . tapi disebabkan syarat entry suruh letak lima je . terpaksa letak lima je . nak bagitau dekat sini den SAYANG SEMUA members #WhoopersFamily.


Gambar kenangan bersama whoopers . takde pon actually . sebab den tak pernah jumpa lagi face to face dengan member whoopers . tapi kenangan spam bersama whoopers dekat whatsapp whoopers family ade . tapi den dah terdelete . huhu . itu jelah kenangan bersama whoopers yang den pernah simpan .


Okay , den taknak bebel panjang panjang lagi . sebab entry ni dah panjang berjela . takut nanti ade yang taknak baca . so akhir kate untuk entry ni . den harap group ni dapat bertahan lama . walaupun dekat luar sana tertalu ramai haters and antis , biar kan . asal dorang tak kacau hidup kita walaupun pada hakikat mereka la yang selalu menyakitkan hati kita . hahaha . ayat ==' . then den harap hubungan persahabatan kita semua tetap akan kuat sampai bila bila //insyaallah . #WhoopersHwaiting , #WhoopersJjang , #Whoopers1stAnniversary .




Lagu tu lyrics dia mungkin sesuai untuk love story punya . tapi kalau tengok betul betul lyrics dia . ade certain yang kena dengan whoopers . sebab tu den pilih lagu tu . the moment when we are together in a one group fan boying and fan girling together , was THE BEST DAY EVER :) 

4 comments

  1. Fuyoooooooooooooooooooooooo apis aku terharuuu HAHAHA

    ReplyDelete
  2. @N.J nak buat macam mana nana ~ memang kau yang paling aku berterima kasih :)

    ReplyDelete
  3. Woooooooooooooooooooohoooooo ada nama noona ler haha

    ReplyDelete

© 2017 HAFIZ ZULKAFLY ALL RIGHTS RESERVED