Tutorial : Link Hover

Sunday, July 22, 2012


*gambar takde kena mengena dengan tutor =='


Assalamualaikum

Annyeong . o/ . sihat , dah makan ? haha . lama dah tak bagi tutor . tutor ni ada orang request dekat apis . thanks kepada si request kerana sudi request tutor dari apis . okay , ape yang die request ? ni die :

Assalamualaikum.Mm Nak request ni: Buat tutorial link hover background b'warna 4 blgskin, boleh?Thks

Okay , nasib request die tak susah mana . alhamdulillah apis dapat bantu die . hehe . okay ape tunggu lagi , jom mula :)


FOR BLOGSKINS USER .

1. Dashboard > Template > Edit HTML

Copy code bawah ni . and paste dekat ATAS </style> .



a:link, a:visited {
text-decoration:none;
color:#000;
background:transparent;
padding:1px;
-webkit-transition-duration:.2s;
-moz-transition-duration:.2s;
}
a:hover {
color:#fff;
background:#000;
padding:2px;
-webkit-transition-duration:.2s;
-moz-transition-duration:.2s;
}

*mana mana yang apis bold tu ikut suka korang nak pakai warna apa . dekat mana nak dapat code warna ? meh lompat sini .

then SAVE . siap . mudah kan , ce preview jadi ke tidak . insyaallah , confirm jadi punya .  kalau tak jadi , jangan malu , jangan segan . comment je bagitau yang tak menjadi . nanti apis akan tolong korang secara manual . hehe :)

No comments:

Post a Comment

Template Designer. Full Edit by Hafiz Zulkafly. All Right Reserved.