12 June 2012

"Contest : Blog Paling Awesome"

CLOSED


Assalamualaikum

Hey yoo . Okay untuk pengetahuan korang ini pertama kali apis anjurkan contest . haha . pertama kali dalam sejarah hidup apis . okay ayat poyo . contest ni apis anjurkan bersama classmate apis . afifah :) banner atas tu apis buat sendiri . first time jugak buat banner untuk contest . hehe . minta maaf kalau buruk . okay macam mana nak join this contest ? jom tengok syarat syaratnye :

1. Warganegara Malaysia
2. Mempunyai Blog
3. WAJIB Follow blog APIS and FIFAH *bagi mudah kami beritahu update contest nak follow klik je nama tu*
4. Tekan button like FB apis dan Gades Pizza fifah . *tak wajib , tapi di galakkan*
5. Buat satu entry bertajuk "Contest : Blog Paling Awesome".
6. Letak banner di atas dan link kan ke entry Apis (Jika anda dari blog Apis) ke entry Fifah (Jika anda dari blog Fifah)
7. Hantar link entry korang ke ruangan komen entry ini  (Jika anda dari blog Apis komen dekat entry ini) dan (Jika anda dari blog Fifah komen dekat entry beliau  )
8. Sebarang link tidak diterima melalaui cbox .
9. Contest bermula dari 1 JUNE 2012 . tarikh tutup akan diberitahu kemudian
10. Contest ini automatik akan terbatal jika penyertaan kurang dari 30 .

okay . itu syarat-syaratnye . okay susah ke ? harap tak membebankan korang okay ^^ . penyertaan akan terbatal jika anda melanggar salah satu dari syarat diaatas . ada hadiah tak contest ni ? MESTI lah ada . ape die hadiahnye ? okay ini list hadiahnye :

1 X Pertama   : RM20 TOPUP + Masuk Dalam List Favourite Blogger Kami
1 X Kedua     : RM15 TOPUP + Simple Header (macam freebies apis , tapi nama korang )
1 X Ketiga     : RM10 TOPUP + Banner (Fifah akan buat)
5 X Saguhati  : Cursor Blog (nama korang) + Masuk dalam bloglist  kami
2 X Top Referral : RM5 TOPUP 

Ha , tu dia senarai hadiah hadiah yang bakal korang menang . minta maaf lah hanya  10 orang je yang bakal dipilih sebagai pemenang . sebab contest ni takde guna sponsor dar sesiapa pon . memang 100% dari apis and fifah . so hadiah pon tak dapat nak bagi banyak . nak kami tambah hadiah ? rajin rajin klik nuffnang kami . insyaallah kalau ada rezeki , kami akan tambah hadiah .

yang ni pulak detail macam mana kami pilih pemenang :
1. Blog tak berat and tak lambat loading *aspek yang paling penting yang akan kami nilai*
2. Blog kemas dan tak banyak widget yang mengarut .
3. Entry contest yang menarik dan mesra :) 

okay . tu je detail detail pasal contest pertama apis dan fifah ni . harap korang support kami berdua sebab ini first time kami anjurkan contest . insyaallah , kalau sambutan yang menggalakkan , kami akan buat lagi :) apa tunggu lagi . jom join ^^ ajak ramai ramai . ada hadiah untuk top referral :)


77 comments:

  1. Kita join !
    My link: http://ceritastoryepal.blogspot.com/2012/05/contest-blog-paling-awesome.html

    ReplyDelete
  2. Apis!! Mar join :D
    http://historyofmeh.blogspot.com/2012/05/contestblog-paling-awesome.html

    ReplyDelete
  3. okey, now saya dah join! :)

    http://viohyo-jiyong.blogspot.com/2012/05/contest-blog-paling-awesome.html

    ReplyDelete
  4. okep, saya dah siap tulis! :)

    http://viohyo-jiyong.blogspot.com/2012/05/contest-blog-paling-awesome.html

    ReplyDelete
  5. ehh apis buat contest ? wow .. but xde tag ke ?

    ReplyDelete
  6. ok klo mcm tu atin join lah hihi

    http://fatinhalid.blogspot.com/2012/06/contest-blog-paling-awesome.html

    ReplyDelete
  7. Saya JOIN! :)

    http://sujuelfarahin.blogspot.com/2012/06/contest-blog-paling-awsome.html

    ReplyDelete
  8. Saya join
    http://andisakinah.blogspot.com/2012/05/contest-blog-paling-awesome.html

    ReplyDelete
  9. hye , awkk :) sy join contest ni , oke :)
    http://ceritalilyputeh.blogspot.com/2012/05/contest-blog-paling-awesome.html

    ReplyDelete
  10. nak join jugak ^^ hehe
    smileandsmile123bye.blogspot.com/2012/05/contest-blog-paling-awesome.html

    ReplyDelete
  11. "Charlie staring at you!"

    I'm joined too.

    http://thepureheartoftheemptysoul.blogspot.com/2012/06/contest-blog-paling-awesome.html

    ReplyDelete
  12. http://nuramirul.blogspot.com/2012/06/contest-blog-paling-awesome.html

    ReplyDelete
  13. Saya join ~
    http://saranghaeb2st4ever.blogspot.com/2012/05/contest-blog-paling-awesome.html

    ReplyDelete
  14. kalau teringin nak sponser, saya nak sponser doodle . .

    http://sayacikamal.blogspot.com/
    kalau nak atau tak nak, gitau kat blog amal ok

    ReplyDelete
  15. Saya join contest niey :)
    http://budaktechit.blogspot.com/2012/06/contest-blog-paling-awesome.html

    ReplyDelete
  16. http://aisyahhumaira99.blogspot.com/2012/06/contest-blog-paling-awesome.html

    ReplyDelete
  17. sye join

    http://fitrah-cahayafitrah.blogspot.com/2012/06/contest-blog-paling-awesome.html

    ReplyDelete
  18. join

    http://dearsuperduperstar.blogspot.com/2012/06/contest-blog-paling-awesome.html

    ReplyDelete
  19. Join sini . hekhek ~
    http://moonrobi.blogspot.com/2012/06/blog-paling-awesome-ohsem.html

    ReplyDelete
  20. http://kisahgadisgeminimerahjambu.blogspot.com/2012/06/contest-blog-paling-awesome.html

    ReplyDelete
  21. saya join contest..~~~
    http://syafiqahstory2.blogspot.com/2012/06/contest-lagi.html
    semoga menang..~~~
    ihihihih..~~

    ReplyDelete
  22. saya join;)
    nah link,
    http://http://stifazaraandthecapitala.blogspot.com/2012/06/contest-belog-palingg-ohsemmm.html
    thankyou,

    ReplyDelete
  23. nak joinn

    http://sufiana1992.blogspot.com/2012/06/contest-blog-paling-awesome.html

    ReplyDelete
  24. Join contest awk :)

    http://anieyshstorrymorry.blogspot.com/2012/06/contest-blog-paling-awesome.html

    ReplyDelete
  25. sy join jgak !

    http://iman-salsabila.blogspot.com/2012/06/masa-untuk-awesome-prizers-klik-klik.html

    ReplyDelete
  26. Saya join :)

    http://havingyouisthebest.blogspot.com/2012/06/contest-blog-paling-awesome.html

    ReplyDelete
  27. sy join ye :)

    http://aduduvsalienpink.blogspot.com/2012/06/contest-blog-paling-awesome.html

    ReplyDelete
  28. Hafiz , saya join :)
    http://vanillapluschocolate.blogspot.com/2012/06/contest-blog-paling-awesome.html

    ReplyDelete
  29. Hai..
    Saya join :D
    http://airaamir.blogspot.com/2012/06/contest-blog-paling-awesome.html

    ReplyDelete
  30. eiyka elbynn join yeaaa

    http://eiyka-herry.blogspot.com/2012/06/contest-blog-paling-awesome.html

    ReplyDelete
  31. Joined cnie...
    http://wadahberbicara.blogspot.com/2012/06/contest-blog-paling-awesome.html

    ReplyDelete
  32. join! http://missikah-astoryteller.blogspot.com/2012/06/httphafizzulkafly.html

    ReplyDelete
  33. join too ! link ---> http://farahanidzaharis.blogspot.com/2012/06/anyonghasaeyo-chingu-kali-nieyh-fara.html
    maaf ye .. agak pelik link nye

    ReplyDelete
  34. saya join.. hwaiting ;A;

    http://officialliyana.blogspot.com/2012/06/contest-blog-paling-awesome.html

    ReplyDelete
  35. http://chocollyheart.blogspot.com/2012/06/contest-blog-paling-awesome.html

    Apiss ~ Saya join saya join*menari dengan gembira*

    ReplyDelete
  36. Haidah join!~
    http://sorryilupa.blogspot.com/2012/06/contest-blog-paling-awesome.html

    ReplyDelete
  37. Aqil jOin erk ;D PEACE !!!

    http://mohareqil99.blogspot.com/2012/06/contest-blog-paling-awesome.html

    ReplyDelete
  38. mencuba :D
    http://nabilamedan-taipmenaip.blogspot.com/2012/06/contest-blog-paling-awesome.html

    ReplyDelete
  39. Ok! I'm joining! :)http://atique159.blogspot.com/2012/06/contest-blog-paling-awesome.html

    ReplyDelete
  40. join!
    http://targetontheline.blogspot.com/2012/06/contest-blog-paling-awesome.html

    ReplyDelete
  41. saya join.... twink2 ;)

    http://liltingmelody.blogspot.com/2012/06/contest-blog-paling-awesome.html

    ReplyDelete
  42. hyung..kita pown join jugak ^^
    http://thaza-kpop-freak.blogspot.com/2012/06/contest-blog-paling-awesome.html
    jeongmal mian kalau salah buat ke ape ke..heheheh ^^

    ReplyDelete
  43. saya join !! :)
    ni link contest :
    http://ashirashida.blogspot.com/2012/06/contest-blog-paling-awesome.html

    ReplyDelete
  44. Sya join

    http://mysweetcrunchy.blogspot.com/2012/06/contest-blog-paling-awesome.html

    ReplyDelete
  45. Akak join jugak
    http://dieynajoincontest.blogspot.com/2012/06/contest-blog-paling-awesome.html

    ReplyDelete
  46. Assalamualaikum :) Kite join ekk :)

    http://anythingaboutmylife97.blogspot.com/2012/06/contest-blog-paling-awesome.html

    ReplyDelete
  47. I Join :)
    http://anythingaboutmylife97.blogspot.com/2012/06/contest-blog-paling-awesome.html

    ReplyDelete
  48. Join :)

    http://dinie-aainaa.blogspot.com/2012/06/contest-blog-paling-awesome.html

    ReplyDelete
  49. http://missmashimaaru.blogspot.com/2012/06/contest-blog-paling-awesome.html

    ReplyDelete
  50. Assalamualaikum Hafiz . Nany join contest :)

    http://idoloveyouhoney.blogspot.com/2012/06/contest-blog-paling-awsome-by-hafiz.html

    ReplyDelete
  51. http://sehunsehun.blogspot.com/2012/06/contest-blog-paling-awesome.html

    Joined ! :D

    ReplyDelete
  52. Nadira join!!

    http://thesweetvanilla.blogspot.com/2012/06/contest-blog-paling-awesome.html

    ReplyDelete
  53. Nad join contest ni tau!
    http://nomoreaboutyou.blogspot.com/2012/06/contest-blog-paling-awesome.html

    ReplyDelete
  54. http://lurun-niaraf.blogspot.com/2012/06/contest-blog-paling-awesome.html

    ReplyDelete
  55. Saya join segmen ni !
    Link saya : http://ceriterafirzanah.blogspot.com/2012/06/contest-blog-paling-awesome.html

    ReplyDelete
  56. hai, saya join kontes ni :)

    http://haruka-narumi.blogspot.com/2012/06/contest-blog-paling-awesome.html

    ReplyDelete
  57. http://zefreakprofile.blogspot.com/2012/06/contest-blog-paling-awesome.html

    join this deadly awesome contest...!!tq..

    ReplyDelete
  58. sye join

    http://itsmeyaya.blogspot.com/2012/06/contest-blog-paling-awesome.html

    ReplyDelete
  59. 1st time kak nam join ni..harap2 dpt la..hikhik..

    http://lienazetty.blogspot.com/2012/06/contest-blog-paling-awesome.html

    ReplyDelete
  60. abang apis ^^ sheera join (:

    http://cayunksheera.blogspot.com/2012/06/contest-blog-paling-awesome.html

    ReplyDelete
  61. salam..jangan lupa tau join giveaway paling hebatttttttttt ni . :) => http://mynameishafizah.blogspot.com/2012/05/random-giveaway-by-cik-fie_26.html

    ReplyDelete
  62. slm hafiz,sy nak join jugak contest blog ni .

    http://amysembeyy.blogspot.com/2012/06/contest-blog-paling-awesome.html

    ReplyDelete
  63. sy join! :)

    http://nurulatiqahjaidin.blogspot.com/2012/06/contest-blog-paling-awesome.html

    ReplyDelete
  64. Assalamualaikum..saya join! ^^

    http://diarybudaktinggi.blogspot.com/2012/06/contest-blog-paling-awesome.html

    ReplyDelete
  65. saya join !
    http://myzamichiko.blogspot.com/2012/06/contest-blog-paling-awesome.html

    ReplyDelete
  66. saya join!
    http://didijojo.blogspot.com/2012/06/dan-wazzup-yeyyana-join-contest-lagi.html

    ReplyDelete
  67. http://kpoppers-bloggers.blogspot.com/2012/06/contest-blog-paling-awesome.html

    ReplyDelete
  68. kalau saya menang..inform saya tau :)
    http://allaboutcikfiestory.blogspot.com/2012/06/contest-blog-paling-awesome.html

    ReplyDelete
  69. http://imandanialdairiestoyou.blogspot.com/2012/06/contest-blog-paling-awesome.html

    ReplyDelete
  70. Hai kamu . Saya join . Hope terpilih . Insyaallah :')*cehhh*

    http://chibipikachu.blogspot.com/2012/06/contest-blog-paling-awesome.html

    ReplyDelete
  71. http://duniaimpianfatin.blogspot.com/2012/06/contest-blog-paling-awesome.html

    join :)

    ReplyDelete
  72. *ARGH NGANTUK ~

    Nak Join !!

    http://rimaalliq.com/contest-blog-paling-awesome/

    ReplyDelete

Thanks sudi komen :)