Tutorial : Mini Mp3 Player (Small)

Wednesday, January 11, 2012

.Assalamualaikum.

yoo korang ! lame dah apis rase apis tak update tutorial ! asek busy tukar skin je . memang tak terupdate la tutor jawapannye ~ hee ! oke , ari ni apis nak ajar macam mana nak buat mini mp3 player yang betul-betul kecik macam yang ini ;


oke , comel kan ? tutor player ni memang apis dah buat autoplay and auto repeat / loop . oke ape lagi ? jom mula ~

1) copy code bawah nie ;

<object type="application/x-shockwave-flash" data="http://flash-mp3-player.net/medias/player_mp3_maxi.swf" width="25" height="20"><param name="movie" value="http://flash-mp3-player.net/medias/player_mp3_maxi.swf" /><param name="bgcolor" value="#ffffff" /><param name="FlashVars" value="mp3=URL LAGU&amp;width=25&amp;loop=1&amp;autoplay=1&amp;showslider=0" />
</object>

2) paste dekat mane-mane ruangan yang korang nak .

3) save and preview .

*URL lagu boleh dapatkan dekat sini.

siap ~ mudah je kan ? comel , pon comel . kecik pon kecik . haha . oke , tu je nak bagi kali ni . selamat mencube ! baii ~

if tutor ni tak menjadi , bagitau yepp .

4 comments:

Template Designer. Full Edit by Hafiz Zulkafly. All Right Reserved.