Tutorial : Mini Mp3 Player

Sunday, November 27, 2011

.Assalamualaikum.


yoo ! hari ni apis nak buat tutorial lagi . macam biasa . tadi ade orang tanye apis . camne nak buat Music Player macam apis punye tuh . actually apis pon baru je tahu nak buat benda tuh . apis dapat tau dari Ae-cha . thanks Ae-cha sebab ajar hyung ! blog Ae-cha ohsemm ! haha . oke . benda ni pulak ditanye oleh Haziq ,. blog Haziq ni pon ohsemm ! jelly ~ btw , thanks haziq sebab tanye camne nak buat ! berupdate juga blog burok apis ni haa . //alamak ! dah terlebih bebel dah ni ==' . Jom mula kan ! bace bismillah dulu , nanti tak jadi :D


1) Dashboard > Design > Add a Gadget > HTML/JavaScript


2) Copy code bawah ni . Then PASTE dekat HTML/JavaScript tadi






<object type="application/x-shockwave-flash" data="http://flash-mp3-player.net/medias/player_mp3_mini.swf" width="200" height="20"><param name="movie" value="http://flash-mp3-player.net/medias/player_mp3_mini.swf" /><param name="bgcolor" value="#FFFFFF ;" /><param name="FlashVars" value="mp3=URL LAGU&amp;autoplay=1&amp;bgcolor=ffffff&amp;loadingcolor=585858&amp;buttoncolor=000000&amp;slidercolor=000000" /></object>






3) Preview and Save !



p/s: yang apis bold kan tu , korang boleh tukar ikut korang punye citarasa . code lagu , korang boleh dapatkan dekat SINI . oke , macam mana nak amek lagu yang kita nak ? follow picture dekat bawah ni .



search tajuk lagu


pilih lagu yang korang nak



copy code


oke . paham ? mesti paham punye . kalau tak paham , jangan malu nak tanye , tanye je . oke ?

selamat men-TRY!
AJA-AJA HWAITING !!

22 comments:

  1. yoo,hyung~ nak copy tutor ni tao nanti Latte credit :)

    ReplyDelete
  2. mm..cmne na dpt url yg ad mp3 dkt iron dj tu eh?
    yg ad cume html embed je.. tolong yee^^

    ReplyDelete
  3. hafiz ^^ dah tau dah huhu, maluu ^^"
    pepun time kasih yee =)

    ReplyDelete
  4. Eyh ! kalau nk amek kat youtube .. bole ark ?

    ReplyDelete
  5. bleh ltk 1 lgu je ker?.. klu nk ltk bnyak2 cmne eh?

    ReplyDelete
  6. @Adzreen kalau version yang ini , memang satu lagu jep :)

    ReplyDelete
  7. salam. tetttttttttt. hehe. kenapa tak boleh nk search lagu ea.?

    ReplyDelete
  8. cmne nak dpt url yg ade mp3 dkt iron dj tu eh?
    yg ad cume html embed je..

    ReplyDelete
  9. @Nurul Safi Batrisyia Zuhaurl die ade dalam html embed . dulu die ade bagi direct terus . sekarang die dah tukar interface baru . cube carik dalam htm embed tuh , url mula dengan http: pastu akhir dengan .mp3

    ReplyDelete
  10. memang blh dapat kat irondj ja ka? xblh ka dapat kat website lain?

    ReplyDelete

Template Designer. Full Edit by Hafiz Zulkafly. All Right Reserved.