Tutorial : Youtube Player Colour Version

Wednesday, November 23, 2011

.Assalamualaikum.


tadi apis try main-main code youtube punye tutorial . akhirnya menjadi . hoo , mase menjadi tu , melompat kejap . haha . sebab apis main edit , letak je code ikot suke apis . so , tak tau pulak boleh menjadi . HAHA . oke , jom mule !

1) Dashboard > Design > Add Gadget > HTML/JavaScript

2) Copy code dekat bawah ni . Paste dekat ruangan HTML/JavaScript .

<div style="POSITION: fixed; top: 2px; left:4px;"><div style="MARGIN-LEFT: .1em; MARGIN-RIGHT: .1em" class="linkopacity" href="#" rel="nofollow" target="_blank" imageanchor="1"><span style="background-color: transparent;  padding: 10px 6px; border: 2px dashed transparent; dashed;color:transparent;"><object width="60" height="25"><param name="movie" value="CODE YOUTUBE?fs=1&amp;hl=en_US&amp;color1=0xCODE COLOUR&amp;rel=0&autoplay=1&loop=1" /><param name="allowFullScreen" value="true" /><param name="allowscriptaccess" value="always" /><embed src="CODE YOUTUBE?fs=1&amp;hl=en_US&amp;color1=0xCODE COLOUR&amp;rel=0&autoplay=1&loop=1" type="application/x-shockwave-flash" width="60" height="25" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object></span></div></div>

3) Save


p/s : yang apis bold kan tu , korang boleh ubah ikut suke korang . code colour korang boleh dapatkan dekat SINI . tak tau mana nak dapat code youtube ? refer dekat SINI . 





ok , korang boleh lihat hasilnya . insyaallah menjadi , kalo tak jadi , inform dekat apis tau . kena coding semula la . hehe , tapi apis harap jadi :) oke .




Selamat Mencuba
AJA-AJA HWAITING !!

3 comments:

  1. Assalammualaikum Apis! Macam mana nak copy code tu? :(

    ReplyDelete
  2. Hehe. Oh okay thank you. Maknanya yang code youtube tu, bukan dari url tu kan? Code yang apis ajar tu kan? kan? hehee.

    ReplyDelete

Template Designer. Full Edit by Hafiz Zulkafly. All Right Reserved.