Hafiz Zulkafly

Tutorial : Youtube Player Colour Version

Wednesday, November 23, 2011

.Assalamualaikum.


tadi apis try main-main code youtube punye tutorial . akhirnya menjadi . hoo , mase menjadi tu , melompat kejap . haha . sebab apis main edit , letak je code ikot suke apis . so , tak tau pulak boleh menjadi . HAHA . oke , jom mule !

1) Dashboard > Design > Add Gadget > HTML/JavaScript

2) Copy code dekat bawah ni . Paste dekat ruangan HTML/JavaScript .

<div style="POSITION: fixed; top: 2px; left:4px;"><div style="MARGIN-LEFT: .1em; MARGIN-RIGHT: .1em" class="linkopacity" href="#" rel="nofollow" target="_blank" imageanchor="1"><span style="background-color: transparent;  padding: 10px 6px; border: 2px dashed transparent; dashed;color:transparent;"><object width="60" height="25"><param name="movie" value="CODE YOUTUBE?fs=1&amp;hl=en_US&amp;color1=0xCODE COLOUR&amp;rel=0&autoplay=1&loop=1" /><param name="allowFullScreen" value="true" /><param name="allowscriptaccess" value="always" /><embed src="CODE YOUTUBE?fs=1&amp;hl=en_US&amp;color1=0xCODE COLOUR&amp;rel=0&autoplay=1&loop=1" type="application/x-shockwave-flash" width="60" height="25" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object></span></div></div>

3) Save


p/s : yang apis bold kan tu , korang boleh ubah ikut suke korang . code colour korang boleh dapatkan dekat SINI . tak tau mana nak dapat code youtube ? refer dekat SINI . 





ok , korang boleh lihat hasilnya . insyaallah menjadi , kalo tak jadi , inform dekat apis tau . kena coding semula la . hehe , tapi apis harap jadi :) oke .




Selamat Mencuba
AJA-AJA HWAITING !!

3 comments

  1. Assalammualaikum Apis! Macam mana nak copy code tu? :(

    ReplyDelete
  2. Hehe. Oh okay thank you. Maknanya yang code youtube tu, bukan dari url tu kan? Code yang apis ajar tu kan? kan? hehee.

    ReplyDelete

© 2017 HAFIZ ZULKAFLY ALL RIGHTS RESERVED