Tutorial : Scroll Bar

Tuesday, November 22, 2011

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Di ingatkan yang tutorial ni hanya menjadi jika anda view menggunakan Chrome and etc. Kalau guna mozilla memang takkan menjadi.

1) Template > Edit HTML

2) Ctrl + F code ni ; ]]></b:skin>


3) Copy pulak code dekat bawah ni dekat ATAS code yang korang cari tadi .


::-webkit-scrollbar {
height:10px;
width: 10px;
background: #CODE COLOR KORANG 1;
}
::-webkit-scrollbar-thumb {
background: #CODE COLOR KORANG 2;
}


Untuk code color tuh , korang boleh cari dekat SINI. Makesure korang pakai color yang berbeza . Kalau same nanti tak nampak pulak dia punye thumb . then preview , kalo jadi SAVE . pastuh siap . hehe . Mudah kan ?

3 comments:

  1. boleh tak nak minta buatkan tutorial cara nak buat garis di tepi sidebar title tu macam dalam blog ni?

    ReplyDelete

© 2017 HAFIZ ZULKAFLY ALL RIGHTS RESERVED