Hafiz Zulkafly

Tutorial : Nota Kaki Dalam Post

Tuesday, November 22, 2011

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Nota kaki dalam post ni direquest oleh HUDA . Terima kasih sebab request. Kalau tak, berkurun tak update tutorial ni ha.


1) Template > Edit HTML


2) Ctrl + F code ni ;

<data:post.body/>

3) Copy code bawah ni . PASTE dekat BAWAH code yang korang carik tadi .

<hr/><center>
<b>AYAT YANG KORANG NAK</b></center><hr/>

4) Preview dan Save .


9 comments

  1. yang code '' tu nak cari dekat mana?

    nadira.

    ReplyDelete
  2. @Zelo is jelly kena cuba dulu baru nampak macam mana nota kaki tu. sorry , takde live preview :(

    ReplyDelete
  3. tak jumpa code tu --' ke sebab dalam blogskin aku x dek code tu ek???

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. template style baru memang takde tick expand widget dah. tapi jangan risau, search je dalam edit html sebab semua dia dah 1 kan

      Delete
  5. HAFIZZZZ tidak menjadi pun t,t

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huaa kenapa tak jadi?
      Dah follow step bebetul ke?

      Delete

© 2017 HAFIZ ZULKAFLY ALL RIGHTS RESERVED