Hafiz Zulkafly

Tutorial : Facebook Like Button For Blogskin

Thursday, November 24, 2011

Assalamualaikum & Salam Sejahtera
Heyy peeps ! Tadi ade orang tanye aku ade tak tutorial button like fb untuk blogskin user . So aku cuba buat tutorial ni bedasarkan code blogskin aku sendiri. Mungkin menjadi dan mungkin juga tak menjadi. So do tell me kalau jadi and kalau tak jadi.


1) Dashboard > Template

2) Copy code bawah ni

<iframe src="http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=<$BlogItemPermalinkURL$>" scrolling="no" frameborder="0" style="height: 62px; width: 100%" allowTransparency="true"></iframe>

3) Korang paste dekat ATAS code ni :- </blogger>


4) Save





7 comments

  1. tahu tak mcm mne nk letak like button fb ,mcm like this blog . bukan like button untuk entri .

    ReplyDelete
  2. @Syazatul Khairiah ada contoh macam mana tak ? cuba awak cari dekat facebook developers. saya rasa ada kot

    ReplyDelete

© 2017 HAFIZ ZULKAFLY ALL RIGHTS RESERVED