Hafiz Zulkafly

Tutorial : Cursor Sendiri

Tuesday, November 22, 2011

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Harini nak ajar korang semua macam mana nak tukar cursor korang kepada cursor kegemaran korang sendiri. Lepas ni macam macam cursor korang boleh pakai. Tak perlu pakai yang membosankan macam yang kita tengah pakai sekarang ni. Ok ayuh mula.


1) Template > Edit HTML

2) Cari code body {

3) Dah jumpa code body, kemudian copy and paste code bawah ni di BAWAH code body { tadi.

cursor:url(URL GAMBAR CURSOR),auto;

Yang bold sila tukar kepada korang punya url gambar tersendiri. Bawah ni aku ada sediakan beberapa cursor yang aku buat sendiri menggunakan photoscape. So boleh copy mana yang berkenan.



http://i.imgur.com/AoTZu.png



http://i.imgur.com/dSlyQ.png



http://i.imgur.com/xjWPQ.png



http://i.imgur.com/o7h8T.png



http://i.imgur.com/yS0a3.png



1 comment

© 2017 HAFIZ ZULKAFLY ALL RIGHTS RESERVED