Tutorial : Blockquote Hover Versi 1

Tuesday, November 22, 2011

.Assalamualaikum.


apis dah lame tak update tutorial . salah satu sebab apis tak tau nak update tutorial pasal ape . out of idea . haha . kali ni terupdate nye tutorial sebab ade orang request ! wahh . thanks kepada si request . kalo tak sebab die , berhabuk la apis punye blog ni haa . oke . name blogger yang request ni Haziq Yusuf . thanks kat haziq sebab sudi request tutorial dari apis :) oke , lets begin !

1) Dashboard > Design > Edit HTML 


2) Ctrl + F code bawah ni .


.post blockquote {


3) Dah jumpe code atas ni , Copy code bawah ni PASTE dekat BAWAH code yang korang carik tadi .


-webkit-transition-timing-function: ease-out;
-webkit-transition-duration: 1s;
-moz-transition-timing-function: ease-out;
-moz-transition-duration: 1s;
color:#000000;
font:12px trebuchet;
padding:5px;
border-left:10px #000000 double;
text-align:center;
opacity:1;
}
.post blockquote:hover{
text-align:center;
-webkit-transition-timing-function: ease-out;
-webkit-transition-duration: 1s;
-moz-transition-timing-function: ease-out;
-moz-transition-duration: 1s;
color:black;
border-right:10px black double;
border-left:0px black double;


4) Preview and Save . insyaallah menjadi . hehe .


sebenarnye apis tak pasti code ni menjadi pade template biase or tak , sebab apis pakai blogskin . tapi , apis cube dekat another blog apis yang pakai simple template , benda ni jadi . so , pade sape yang tak jadi tu , jangan malu nak tanya oke . insyaallah , mane yang boleh apis bantu , apis bantu . oke tu je ntok slot kali ni . 



No comments:

Post a Comment

Template Designer. Full Edit by Hafiz Zulkafly. All Right Reserved.