Hafiz Zulkafly

2016 Recap

Wednesday, January 04, 2017

Assalamualaikum & Salam Sejahtera.

Aku rasa masih belum terlambat untuk aku buat entry rumusan sepanjang tahun 2016. Kalau dah lambat pon aku kisah apa, aku tetap nak update. Okay berikut sedikit rumusan sepanjang tahun 2016. Aku warning awal awal, entry ni bosan. Hahaha.


1. Paid Review

Untuk tahun 2016, sebanyak 2 kali aku dibayar untuk buat paid review/collaboration entry. Alhamdulillah, syukur sebab masih ada orang sudi untuk minta aku buat review secara berbayar. Walaupun tahun 2016 aku agak jarang jarang buka blog ni sebab boleh kata 2016 tahun yang paling busy. Internship, Final Sem. Sumpah busy walaupun aku takde final year project. Anyway  terima kasih Zalora and AppleToner!


2. Anon

Hahaha agak lama and sangat lamalah aku tak dikunjungi oleh manusia bernama anon ni. 16/12/16 dia datang tanpa diundang. Hmm, terkedu bila buka cbox and penuh spam. Few spam tu dengan kata kata kesat. Dah pon aku ban ip address dia. Apa pon, dear anon, aku minta maaf kalau kalau aku ada buat salah. Kalau ada, please tegur dengan cara berhemah. InsyaAllah aku akan perbaiki mana silap aku k. Chill lah, taknak sampai carut carut TT____TT


3. Achievement


Alhamdulillah. Berhempas pulas selama 6 tahun dekat negeri orang akhirnya buahkan hasil. Rindu gila zaman belajar sebenarnya. Belum sampai setengah tahun lagi tinggalkan dah rindu macam apa. For those yang masih belajar tu, sila nikmati zaman belajar anda sebaik mungkin. Nanti rindu gilos beb.


4. The End

Sejujurnya. Aku tak reti nak tulis entry 2016 recap ni. Sebelum mula taip tadi ada seribu satu idea bermain kat kepala ni. Tapi bila sekali dah tulis semua mencurah curah, tapi yang penting bukan dalam entry ni dia dicurah. Aku ingat tahun 2017 ni aku nak start buka tempahan edit blog. Agak agak lah, ada tak yang nak buat tempahan dari aku? Hahaha. Bye.


Sekian Recap paling HAMBAR.

12 comments

  1. I seriously couldn't comprehend people who comment nasty things.

    btw, happy new year!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ikr. macam tak boleh nak paham apa motif and apa yang diorang dapat

      happy new year too :D

      Delete
  2. aku baru tahun ni dapat paid review dr zalora. mana entah dia jumpa blog aku.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha aku pernah sekali dia singgah ke blog kedua aku.
      taktau macam mana dia boleh minta buat review dekat blog tu.

      Delete
  3. Happy new year bro pis! hahahaha benda selalu jadi, before nak taip kemain banyak idea, bila nak start blank last last draft je ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. happy new year adam!
      hehehe adam pon selalu jadi macam tu ke?
      lain kali masa ada idea kena terus tulis gamaknya.
      hahaha

      Delete
  4. Tahniah for all achievements you had with your blog for the past 2016, may this new year give you a lot of good things than you had in 2016.

    www.lakiterok.com

    ReplyDelete
  5. congrats hyung! anis make sure nanti anis tak regret further study dengan course ni and will miss my uni's life sebab lol mcm hyung lah further study dengan course tak berapa minat hahahaha uaaaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha kena betulkan niat anis.
      InsyaAllah, Allah akan bantu permudahkan segalanya :D

      Delete

© 2017 HAFIZ ZULKAFLY ALL RIGHTS RESERVED