Short Update

Monday, September 19, 2016

Assalamualaikum



Yeay. Another new terrible look. Jangan tanya bila aku nak stop dari terus memburukan blog aku. Kali ni tukar atas beberapa sebab. Nak kasi bersih sebersihnya blog ni. Header dari web https://unsplash.com/ . Malas nak buat header sendiri. Thanks to Sya sebab share laman web yang awesome untuk HD photos. Font semua ciplak dari sini https://www.google.com/fonts#. Gambar dekat atas kanan tu curi dekat http://weheartit.com/. Lain lain coding semua made by myself. If berminat dengan any code dalam blog ni. Do ask me ok? Jangan risau. Tak rugi pon kalau kita jadi pemurah. Ingat, 1 kita bagi 10 Allah akan balas. Cara yang tak proper sangat tak digalakkan ye. Just in case kalau anything dalam blog ni kalian kalian punya, bagitau juga ye supaya i can credit yours properly. Terima kasih.


Sekian.

iPhone 7 & iPhone 7 Plus

Thursday, September 08, 2016

Assalamualaikum

























*sumber gambar dari facebook*






Biarlah gambar sahaja berbicara. //menangis tepi bucu bilik. Generasi ke-7 kali ni memang awesome! Pelbagai features baru yang apple datangkan dalam keluarga iphone generasi ke-7 ni and paling menarik perhatian aku splash and water ressitant! and of course warna terbaru Jet Black tu sangat sangat menggoda <3. Apa memang semua generasi ke-7 memang kena power power ke? Dengan Samsung Galaxy S7 Edge, Samsung Galaxy Note 7 and harini apple memperkenalkan iPhone 7 and 7 Plus. Okay taknak cakap banyak, JOM START KUMPUL DUIT. 


Sekian

The Annoying Follower Widget and The Kepelikkan Cbox

Wednesday, September 07, 2016

Assalamualaikum.

Untuk pengetahuan semua walaupun ada yang taknak tahu. Aku tersangatlah annoying berserta sedikit menyampah dengan followers widget yang kononnya baru lepas dah ada unfollow button ni. Hahaha. Bukan apa, haritu masa aku tengah edit blog. Aku decide nak customize h2 style dengan gaya tersendiri. Coding coding coding punya coding. Save! Dengan bangga serta riak dan takkabur, view blog cecepat nak lihat hasil titik peluh sendiri. Sekali buka hampeh sebab the only part yang tak jadi cuma dekat followers widget punya! Banyak kali aku re-do and check coding dekat area followers widget tu. End up dengan aku give up and tinggal kan macam tu.


Akhirnya menjadi! Menjadi lepas lewat malam tu, aku contact Lala Rahim and minta tolong dia through insta punya chat. Alhamdulillah, dia memang tak pernah sombong okay! Actually, masa tu tengah scroll insta. Pastu kebetulan nampak dia like gambar aku, aku pon tanpa melengahkan masa terus serbu chat dia. Thanks Lala sebab dah tolong settlekan masalah yang kononnya macam takde penghujung ni! And yeah we both agreed yang widget followers baru ni leceh sebab semua coding takkan jadi! Serba serbi tak kena. Hahaha.




Haa, yang ini satu lagi. Cbox. Korang perasan tak, if dekat url blog korang ada https:// memang cbox korang takkan keluar. Bukan takat cbox, sekali dengan followers widget takkan keluar. So macam mana nak settlekan masalah ni? Lagi lagi for those blogger yang memang dah tick blog diorang sebagai https://. Bukan apa, setahu aku lah, kalau dekat url kita ada 'S' belakang http tu, maknanya browsing kita tu selamat and secured (correct me if im wrong). Habis macam mana ni? Ke aku sorang je yang sibuk dok fikir masalah ni atau orang lain tak hadapi masalah ni pon. Okay you guys may ignore me. =='

Sekian.

Supernatural Season 12

Monday, September 05, 2016

Assalamualaikum.



Finally, semalam aku berjaya habiskan ke-SEBELAS season Supernatural. Satu satunya drama series yang aku follow dari awal sampai habis. Tak pernah miss! Sebelum ni aku follow Charmed, tapi tak habis sebab masa tu memang follow dekat TV je. Sama juga dengan Smallville, tak habis sebab banyak sangat distraction. The only one yang mampu follow dari TV sampai ke laptop cuma Supernatural. Boleh kata aku agak hardcore with this one. Even lepas season 3 dia punya cross tu melampau gila. Tapi aku dah tekad yang aku nak habiskan sebab aku suka tengok brotherhood Wichester Brother tu ! lol main reason kenapa aku mampu bertahan.




So aku boleh tarik nafas lega sebab like finally 11 SEASON aku tunggu and ikut and now dah habis! Siap cakap please, jangan ada lagi season baru walaupun the end of season 11 tu ending agak tergantung. Tapi apakan daya, tak lama lepas tu ada rasa macam nak buka official facebook page supernatural and ini yang aku nampak ._.


APA SEMUA NI??!!



Nahh kena tunggu lagi rupanya. Aku ingat penantian aku dah habis. So tak perlu terseksa menunggu lagi. Rupanya, pfft ==' lama gila hold, ingatkan takde yang baru. lol doesnt matter, sebab at least i still could watch our Winchester Brother still in action kan? HAHAHA. Sementara nak tunggu diorang shoot untuk season 12 ni, aku mencari series lain yang boleh aku layan sementara menunggu. Agak tertarik dengan TeenWolf. Tapi, too much element yang aku tak berapa berkenan. So refuse to download it. Cari punya cari, sekali stuck with this ;





HAHAHA. Barry Allen caught my attention. Nahh, sebenarnya aku slow slow cuba nak dekat dengan heroes dari DC. Atas sebab tu aku pilih untuk layan The Flash. Plus baru ada dua season kan, so takde la mengah mana nak kejar ><. Korang ada any suggestion tak series apa lagi yang best untuk dilayan. Share sekali please, and please ignore entry berterabur sebab aku kena update cepat. Internet connection tak stabil TT_______TT

Sekian.



Template Designer. Full Edit by Hafiz Zulkafly. All Right Reserved.