Tutorial : Remove Powered By Blogger

Saturday, December 24, 2016

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Kalau korang scroll bawah sekali pada blog korang atau tengok di layout blog akan nampak satu widget attribution Powered by Blogger. Okay sini aku nak share dua cara mudah untuk buang widget tersebut.


Cara Satu.

1. Template > Edit HTML > CTRL + F code bawah ini ;

<b:widget id='Attribution1' locked='true' title='' type='Attribution' visible='true'>

2.  Gantikan perkataan true kepada false kemudian save.

3. Pergi ke Layout > Attribution Gadget > Edit > Remove > Save.




Cara Dua

1. Template > Edit HTML > CTRL + F code ni ]]></b:skin>

2. Copy code bawah ni, paste di ATAS code ]]></b:skin> tadi.

#Attribution1 {
display:none!important;
}
3. Save


Boleh pilih salah satu cara sebab dua dua berkesan. Kalau tak berkesan, do inform me okay.

Sekian.

2 comments:

  1. OTW tukar template, bolehlah remove power by blogger ni. TQ for sharing! ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama sama.

      tak sabar nak tunggu template baru azwa :D

      Delete

Template Designer. Full Edit by Hafiz Zulkafly. All Right Reserved.