Tutorial : New Twitter Widget

Thursday, December 29, 2016

Assalamualaikum & Salam Sejahtera


Berminat nak letak widget twitter dalam blog, tapi taktau cara dia? Ok meh sini aku nak tolong ajar cara mudah yang korang cuma perlu copy paste sahaja. Macam mana preview widget tersebut? 





<center><div style="width:230px; border:4px double #eee;" ><a class="twitter-timeline" data-width="230" data-height="300" data-theme="light" href="LINK TWITTER KORANG"></a><script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script></div></center>

Copy code atas ni and paste Layout > Add a Gadget > HTML/JavaScript.

Gantikan mana yang dibold tu mengikut citarasa korang. Yang untuk light tu boleh ganti ke dark.  Yang aku merah tu kena make sure sama ya. Satu lagi sebagai nota tambahan, kalau twitter korang protected, dia takkan keluar apa apa ye. So make sure unprotect korang punya twitter ye. Sekian


Wasalam.

No comments:

Post a Comment

Template Designer. Full Edit by Hafiz Zulkafly. All Right Reserved.